logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Tebligata ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 2:

Tebligat hukukunun en önemli kaynağı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Tebligat Kanunu'na göre tebligat kural olarak hangi merci tarafından yapılır?

Soru 4:

Daha önceden yurt dışındaki adresine tebligat yapılan A kişisinin adresini değiştirmesi ve bildirmemesi üzerine, bilinen yurt dışı adresine usulünce gönderilen bildirimin adrese ulaştığının belgelenmesinden kaç gün sonra tebligat yapılmış sayılır?

Soru 5:

Her tebligatta ayrı bir tebliğ mazbatasının düzenlenmesi gerekmektedir. Mazbatanın tebligat yapılan kişi ya da memur tarafından imzalanması şarttır. Tebliğ memuru, tebligatın doğru yapıldığından emin olmak için muhatabın ya da onun yerine tebligat yapılacak kimsenin kimliğini araştırma yetkisine sahiptir. Yukarıda tebligat usulü ile ilgili olarak verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 6:

Tebligat hukukunda, tebligat yapılacak kişi ne olarak adlandırılır?

Soru 7:

Kanun; muhatabın, usulsüz tebliği öğrendiğini beyan ettiği tarihi esas alarak tebligatı geçerli kabul etmektedir. Bu bilginin sonuçları ile ilgili olarak aşağıdaki şıklardan hangisi doğru değildir?

Soru 8:

I. Bilgilenme hakkı II. Açıklama hakkı III. Düşünce özgürlüğü Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri hukuki dinlenilme hakkının unsurlarındandır?

Soru 9:

İlanen tebligata karar verilmesi için tebligat çıkaracak mercinin sebeplerini belirterek karar vermesi gerekir. Tebligatı çıkaran merci ilgilisinden tebligat masraflarını alır. İlanen tebligat ilgilinin tercihine göre gazetede veya elektronik ortamda yapılır. Yukarıda ilanen tebligat ile ilgili olarak verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 10:

Usulsüz tebligatın ileri sürülmesi ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi belirtilen adreste muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimse bulunmuyorsa, tebliğ memurunun evrakı imza karşılığı teslim edebileceği kimselerden değildir?

Soru 12:

İcra hukukunda, usulsüz bir tebligata rağmen icra dairesinin işlem yapması durumunda aşağıdaki yollardan hangisine başvurulmalıdır?

Soru 13:

Tebligat yapılacak muhatabın adreste bulunmaması halinde izlenecek usule ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Tebligat yapılacak yer ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 15:

Bir icra takibinde, tebligat usulsüzlüğü icra dairesinde ileri sürülmeli ve icra dairesince gerekli karar verilerek işlem yapılmalıdır. Ancak icra dairesi bu konuda gerekli düzeltmeyi yapmamış veya talebi değerlendirmemişse muhattap ne yapabilir?

Soru 16:

Yabancı ülkelere gönderilecek ve içinde belirli bir zaman belirtilen tebliğ evrakının ilgili bakanlığa gönderilmesi ile ilgili olarak aşağıdaki şıklardan hangisi doğru olarak verilmiştir?

Soru 17:

Tebligat yapılacak yer ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 18:

Tebliğ evrakının zıyaı ha^linde masraflar kim/hangi kurum tarafından ödenir?

Soru 19:

Tebligatın muhatabın yerine tebellüğe yetkili olan kişiler dışında bir başka kişiye ulaştırılması durumunda bu tebligat hukuki açıdan hangi niteliğe sahip olacaktır?

Soru 20:

İlan yoluyla tebliğde tebliğ ne zaman yapılmış sayılır?