logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Tebligat için öncelikle gereken nedir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi tebligat hukukunun özelliklerinden değildir?

Soru 3:

Danıştay bünyesinde yer alıp  Danıştay Kanunu hükümleri dairesinde Danıştay Başkanı, Başsavcı, başkanvekilleri, daire başkanları ve üyeler hakkında, disiplin kovuşturması yapılmasına ve disiplin cezası uygulanmasına karar veren kurul aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

TEBLİGAT USULU¨NE hakkında hangisi yanlıştır?

Soru 5:

I- Bilinen adrese yapılan tebligatın başarısız olması hâlinde, artık o adreste fiilen bulunmasa dahi muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine tebligat yapılması, II- Tebligat yapılamasa dahi tebligat yapılmış sayılması hâli, III- Tekrar tebligatın yapılmayacağı, Tebliğ zarfının açık mavi renkte hazırlanması ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 6:

Muhatabın adres kayıt sistemindeki adresine tebligat yapılması gereken durumda tebligat zarfı hangi renkte olmalıdır? Neden?

Soru 7:

Dava konusunun değer veya tutarına bakılmaksızın; kiralanan taşınmazlara ilişkin davaları hangi mahkemede görülür?

Soru 8:

Sorumluların hesap ve işlemlerinden kamu zararına yol açan hususları kesin hükme bağlamakla görevli bulunan makam aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Tebligat hukuku bakımından tebligat yapılacak kişi kimdir?

Soru 10:

I- Her tebligat belirli bir gider karşılığında yapılır. II- Aksine bir hüküm olmadıkça, tebligat yapılmasını isteyen kimse, tebligat giderlerini peşin olarak öder III- Adlî yardımdan yararlananların, ödemeleri gereken ücret veya masraflar, ileride haksız çıkacak taraftan alınmak üzere ilgili mercilerce ödenir. IV- Tebliğ memuru, tebligatı Kanun ve Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapar. Tebligat giderleri ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi Tebligat Kanunu'nda sayılan tebligat çıkarabilecek mercilerden biri değildir?

Soru 12:

Tebligat evrakı ya da ihbarnamenin yapıştırılması veya asılmasına karşı koyanlarla bu evrakı koparan, imha eden, okunamaz hâle getirenler hangi kanun hükümlerine göre cezalandırılacaktır?

Soru 13:

Ödeme emrinin usulsüz tebliğ edilmesi durumunda icra dairesinin yapması gereken aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Adlî yardımdan yararlananların, ödemeleri gereken ücret veya masraflar nasıl karşılanır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisinde tebligatın unsurları doğru olarak verilmiştir?

Soru 16:

Adres Kayıt Sistemindeki Adrese Tebligat Yapılması hakkında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 17:

Tebligatlar kural olarak hangisi tarafından yapılır?

Soru 18:

Aşağıdaki bildirimlerden hangisi tebligat niteliğindedir?

Soru 19:

Usulsüz tebligatta muhatabın beyan ettiği tarihin, tebliğ tarihi olarak kabulü aksi ispat edilemez bir karinedir. Bu kuralın uygulanmayacağı tek durum aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 20:

I- Tebligat yapılabilmesine rağmen ilgili iş ya da davanın adlî tatilde görülüp görülmemesine bakılmaz. II- Süre tebliğle işlemeye başlar. III-Süre adlî tatilde dolarsa tatilin bittiği günden itibaren bir hafta daha uzatılmış sayılır. Adli tatilde tebligat için uyulacak süreler ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?