Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Belirtilen adreste muhatap veya yerine tebligat yapılacak kimse bulunmaması hâlinde aşağıdakilerden hangisi tebliğ memurunun imza karşılığı evrakı teslim edebileceği kişilerden biri değildir?

Soru 2

Orta Zorluk

Bir yıl veya daha fazla hürriyeti bağlayıcı ceza ile mahkûm olmuş bir kimseye  yapılacak tebligatlar kime yapılır?

Soru 3

Orta Zorluk

1. Tebligatın muhatabına (veya onun yerine tebellüğe yetkili kimseye) ulaştırılması 2. Tebligat çıkarılması talebi 3. Tebligatı yapacak merci (veya kişi) tarafından tebligatın usûlüne uygun şekilde 4. Tebligatı çıkaracak makamın tebliğ evrakını hazırlaması Tebligatın temel aşamalarının sıralandırılması aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 4

Orta Zorluk

Usulsüz bir tebligata rağmen icra dairesinin işlem yapması halinde, ilgilinin hangi mahkemeye başvurusu üzerine, işlem düzeltilir veya iptal edilir?

Soru 5

Orta Zorluk

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun birinci sınıf üyesi aşağıdakilerden hangisi tarafından seçilir?

Soru 6

Orta Zorluk

Aşağıdaki illerden hangisinde Bölge Adliye Mahkemesi bulunmamaktadır?

Soru 7

Orta Zorluk

Adlî ve idari yargı mercileri tarafından görevle ilgili olmaksızın kesin olarak verilmiş veya kesinleşmiş, aynı konuya ve sebebe ilişkin, taraflarından en az biri aynı olan ve kararlar arasındaki çelişki yüzünden hakkın yerine getirilmesi olanaksız bulunan hallerde ortaya çıkan uyuşmazlığa ne ad verilir?

Soru 8

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi tebligat yapacak kişilerden değildir?

Soru 9

Orta Zorluk

Usulsüz tebligatı öğrenme tarihi bakımından, muhatabın beyanı esas alınmalıdır. Ancak muhatap açıkça usulsüz tebliği öğrendiğini beyan etmeden, bu tebliğe dayanarak bir işlem yapmış olabilir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi tebligatın temel aşamalarından değildir?

Soru 11

Orta Zorluk

Muhatabın yerinde bulunmaması durumunda tebligat tarihi nasıl olmalıdır?

Soru 12

Orta Zorluk

Tebligatı çıkaracak makamın tebliğ evrakını hazırlaması Tebligatın muhatabına ulaştırılması Tebligat çıkarılması talebi Tebligatı yapacak merci (veya kişi) tarafından tebligatın usûlüne uygun şekilde yapılması Tebligatın tam olarak gerçekleşmesi için yukarıda verilenler hangi sıra ile yapılmalıdır?

Soru 13

Orta Zorluk

Danıştay'da kaç tane idari dava dairesi bulunmaktadır?

Soru 14

Orta Zorluk

İdare mahkemeleri aşağıdakilerden hangisi tarafından kurulur?

Soru 15

Orta Zorluk

I- Tebligat usulsüzlüğü bir dava sırasında fark edilmemiş ise II- Muhatap bir hile sebebiyle hiçbir şekilde yargılamaya dâhil olmamışsa verilen karar kesinleşse III- Kesin hükme karşı yargılamanın yenilenmesi yoluna da başvurulabilir Usulsüz tebligatın ileri sürülmesi ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğru olarak verilmiştir?

Soru 16

Orta Zorluk

Taraf menfaatleri ve usul ekonomisi ilkeleri gözetilerek, usulsüz tebliğe rağmen, muhatap tebliği öğrenmişse, tebligat geçerli kabul edilir. Muhatap usulsüz tebliği hiç öğrenmemişse tebligat hiç yapılmamış sayılır. Verilen durumda tebliğ tarihi olarak hangisi kabul edilmelidir?

Soru 17

Orta Zorluk

Usulsüz olmasına rağmen muhatabın tebligatı öğrenmesi durumunda, tebligatın geçerli olması,  verilen yargısal hak ve ilkelerden hangisi ile ilişkilidir?

Soru 18

Orta Zorluk

İlk derece hukuk mahkemeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 19

Orta Zorluk

I. Vergi mahkemeleri II. Bölge idare mahkemeleri III. Danıştay Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ilk derece mahkemesi olarak görev yapar?

Soru 20

Orta Zorluk

Usulsüz tebligat ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Derse Dön