logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Mücbir hâller dışında herhangi bir sebeple zıyaa uğrayan tebliğ evrakının yeniden tanzim ve tebliği için gerekli masrafları aşağıdakilerden hangisi öder?

Soru 2:

A şirketi açıldığı günden beri kendisine henüz hiçbir resmi tebligat yapılmadan taşınmıştır. Ancak yeni adresini resmi makamlara bildirmemiştir. A şirketine yapılacak tebligata ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 3:

Tebligat Kanunu’na göre; otel, hastane, fabrika, okul gibi yerlere yapılacak tebligatta muhatabın bulunamaması halinde tebligat nasıl yapılır?

Soru 4:

Tebligata ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi Tebligat Kanunu'na göre tebligat çıkarabilecek mercilerden değildir?

Soru 6:

Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

İdari yargıya ilişkin aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Tebligat Kanunu çerçevesinde suç işleyebilecek kimselerden değildir?

Soru 9:

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı'nı hangi merci seçer?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisinin görevi adli ve idari yargı mercileri arasındaki görev uyuşmazlıklarını ve hüküm uyuşmazlıklarını inceleyerek, kesin bir biçimde çözüme kavuşturmaktır?

Soru 11:

Türk hukukunda Anayasa mahkemeleri hangi anayasa ile kurulmuştur?

Soru 12:

Adli ve idari yargı mercileri arasında ortaya çıkan görev ve hüküm uyuşmazlıklarının giderilmesini konu alan yargısal faaliyet çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

I. Bir tebligat usulsüz ise, kural olarak geçersizdir. Bu geçersizlik, yokluk ya da mutlak bir geçersizlik olarak kabul edilir. II. Muhatap, hakkını kötüye kullanmadığı sürece, usulsüz tebligatı ne zaman öğrendiğini beyan ederse tebligat ancak o zaman geçerli hale gelir. III. Tebligat evrakının hazırlanması ve tebligat işleminin yapılması, davalı veya avukatı tarafından  gerçekleştirildiğinden tebligat evrakı öze belge niteliğindedir. Yukarıda verilen önermelerden hangi veya hangileri doğrudur?

Soru 14:

Tebligat ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi Tebligat Kanunu'nda düzenlenen özel suçlardan değildir?

Soru 16:

Elektronik yolla tebligata ilişkin olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Adlî ve idari yargıya bağlı ayrı iki yargı merciine açılan ve tarafları, konusu ve sebebi aynı olan davalarda bu yargı mercilerinin her ikisinin kendilerini görevli sayan kararlar vermiş olmaları durumunda ortaya çıkan uyuşmazlık türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

İdarenin kamu gücüne dayalı olarak yaptığı, kamu hukuku kurallarına tâbi işlem, eylem ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkları çözümlemekle görevli yargı koluna ne ad verilir?

Soru 19:

Usülsuz tebligat hangi şartta geçerli kabul edilir?

Soru 20:

Tebligat memuru tarafından tebliğ işlemini tespit eden belgeye ne ad verilir?