logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yargı Örgütü Ve Tebligat Hukuku

Soru 1:

Adresine daha önce usulüne uygun bir biçimde tebligat yapılan kimse, yeni adres bildirmez ve adres kayıt sistemindeki adresi de tespit edilemezse tebligat ne şekilde yapılır?

Soru 2:

tebligat çıkaracak mercilerden hangisi değildir?

Soru 3:

Adlî yargıda en üst mercii aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Tebligatın varlığını ispat bakımından bakılması gereken belge aşağıdakilerden hangidir?

Soru 5:

İdarenin kamu gücüne dayalı olarak yaptığı, kamu hukuku kurallarına tâbi işlem, eylem ve sözleşmelerinden doğan uyuşmazlıkları çözümlemekle görevli yargı kolu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Geçerli olarak ödeme emri tebliğ edilen borçlu, süresinde ödeme emrine itiraz edemezse aşağıdaki yollardan hangisine başvurmalıdır?

Soru 7:

"................. tebligat memuru tarafından tebliğ işlemini tespit eden belgedir." Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelir?

Soru 8:

I- Tebligat, tebliğ yapılacak kişinin bilinen en son adresine yapılır. II- Muhatabın kabulü hâlinde, bilinen en son adresi dışında, başka yerde de tebligat yapılabilir. III- Adres kayıt sisteminde adresi bulunan muhataba TebK m. 35/1-3’e göre yapılan tebligat usulsüz olacaktır. Tebligat yapılacak yer ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerin hangileri doğrudur?

Soru 9:

Bir yargılamaya ilişkin olan işlemleri, o yargılamayla ilgili kişilere, kanunda belirtilen usûle uygun olarak bildirmek için yapılan belgelendirme işlemine ne ad verilir?

Soru 10:

Muhatabın adresinde bulunmaması durumunda aşağıdakilerden hangisine tebligat yapılabilir?

Soru 11:

Tebligat Kanunu ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 12:

Türk Yargı Örgütü sistemimiz içinden 'askeri idari yargı' hangi yılda kaldırılmıştır?

Soru 13:

Vergi mahkemeleri ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrdur?

Soru 14:

Bildiriminin başka bir ülkenin mevzuatına göre muhataba bildirilmesi ha^linde, bu bildirimden itibaren otuz gün içinde muhatap ilgili Türk temsilciliğine başvurmadığı takdirde, tebligat ne zaman yapılmış sayılır?

Soru 15:

TEBLİGAT YAPILACAK YER hakkında hangisi söylenebilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi idari yargı kolundaki ilk derece mahkemelerindendir?

Soru 17:

I. Tebligat gerekmediği halde tebligat yapılması II. Resmi tebligat yoluna başvurulması III. İsim ve imzadan imtina eden komşuya tebligat Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri usulsüz tebligat sayılır?

Soru 18:

"bir yargılamaya ilişkin olan işlemleri, o yargılamayla ilgili kişilere, kanunda belirtilen usûle uygun olarak bildirmek için yapılan belgelendirme işlemi" olarak tanımlanan kavram hangisidir?

Soru 19:

Tebligat, aşağıdaki hak ve hürriyetlerden hangisi ile doğrudan ilgilidir?

Soru 20:

Tebligatın varlığının ispatı bakımından önem arz eden belge aşağıdakilerden hangisidir?