Vadesi gelmeyen bir senede dayanarak takip yapılırsa, şikâyet süresi kaç gündür?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap: C) 7 gün
Borçlu ödeme emrine karşı itirazını aşağıdakilerden hangisine yapar?
Doğru Cevap: C) İcra Dairesine
Aşağıdakilerden hangisi kesin mühlet kaldırılarak borçlunun iflâsına karar verilebilecek hâllerden biri değildir?
Doğru Cevap: D) Borçlunun kaçacağı yönünde kuvvetli şüphe varsa
İflas ile ilgili aşağıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur? I.İflâsa tâbi bir borçluya karşı alacaklının haciz veya iflâs yoluyla takip yapması mümkün değildir. II. İflâs sebeplerine göre iflâs prosedürü, takipli iflâs ve takipsiz iflâs olarak ikiye ayrılmaktadır. III.Takipli iflâsta alacaklı, borçluya karşı öncelikle icra dairesinde iflâs takibini başlatır. IV.Bir borçluya karşı iflâs yoluyla takip yapılabilmesi için, söz konusu borçlunun iflâsa tâbi kişilerden olması gerekir.
Doğru Cevap: A) II,III ve IV.
Aşağıdakilerden hangisi kesin mühlet durumunun kaldırılarak borçlunun iflasına karar verilebilecek hallerden biri değildir ?
Doğru Cevap: B) Ticaret Hukukunun 397. maddesi ihlal edilmiş ise
Alacaklılar toplantısının başkanı kimdir?
Doğru Cevap: B) Konkordato komiseri
Borçlu tarafından hazırlanacak ve onay için asliye ticaret mahkemesine sunulacak yeniden yapılandırma projesi içerisinde aşağıdakilerden hangisinin yer alması gerekli değildir ?
Doğru Cevap: A) Nitelik itibariyle benzerlik gösteren alacaklılarla projeyi reddeden alacaklının eşit muameleyi tabi olmayacağı
Basit tasfiyeye ilişkin olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
Doğru Cevap: D) Alacaklılar toplantısı oluşturulur.
Kambiyo senetlerine özgü iflas yolunda borçlu, itiraz ve şikayetlerini ödeme emrinin kendisine tebliğinden itibaren kaç gün içinde icra dairesine bildirmelidir?
Doğru Cevap: A) 5 gün
İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile ilamsız takipte borçlu ve varsa ipotekli taşınmaz sahibi üçüncü kişi, kaç gün içinde icra dairesine başvurarak ödeme emrine itiraz edebilir?
Doğru Cevap: A) 7
Aşağıda takip talebi ile ilgili olarak verilenlerden hangisi doğrudur?
Doğru Cevap: E) Alacak senede dayanıyorsa, bu durumda, senedin aslının veya onaylı bir örneğinin takip talebi ile birlikte verilmesi gerekir.
I. Anonim ortaklık II. Limited ortaklık III. Kooperatif IV. Kolektif ortaklık V. Adi ortaklık Yukarıdakilerden hangisinin iflasında esas sözleşmeye göre ödenmesi gereken hisse senedi bedellerinin ödenmemiş olan kısmı veya konulması taahhüt edildiği halde konulmamış olan sermeye borcu, bu şirketlerden olan alacaklarla takas edilemez?
Doğru Cevap: C) I, II ve III
Aşağıdakilerden hangisi iflasa tabi değildir?
Doğru Cevap: E) Sosyal Sigortalar Kurumu
Borçlunun borçlarını tam olarak ödemekle birlikte, borçların vadesinin yeniden düzenlenerek daha sonraki bir tarihte ertelendiği veya taksitlere bağlandığı konkordatoya ne ad verilir?
Doğru Cevap: D) Vade konkordatosu
I- Para ve teminat alacağı dışında bir alacak için takip yapılmadan önce mutlaka mahkemede dava açılıp ilâm alınması gerekir. II- Elinde ilâm bulunan alacaklı ilamsız takip yapamaz. III- İlamlı icrada önce mahkemeye, daha sonra icra dairesine başvurulmalı; önce yargılama, sonra takip söz konusu olmalıdır. İlamlı icra ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?
Doğru Cevap: E) I, II ve III
Kendisine satış isteme yetkisi gelen rehinli alacaklı, taşınır rehninin satışını ödeme veya icra emrinin tebliğinden itibaren ne kadar süre içinde isteyebilir?
Doğru Cevap: A) 6 ay
Kiralayan, kira süresinin sona ermesinden sonra sözleşmeyi yenilemek istemezse, bu sürenin sona ermesinden itibaren kaç ay içinde icra dairesine başvurup kiracının tahliyesi için takip yapmak zorundadır?
Doğru Cevap: A) 1 ay
Alacaklının iflas davasını açabilmek için ödeme emrinin borçluya tebliğinden itibaren hak düşürücü süresi ne kadardır?
Doğru Cevap: B) 1 yıl
I- Taşınır ve taşınmaz teslimi için takip yapılmadan önce mutlaka mahkemede dava açılıp ilâm alınması gerekir. II- Kanun, Mahkeme huzurunda yapılan sulhler için ilamlı icra takibi yapılmasını kabul etmiştir. III- Tespit ve inşaî hükümler ilamlı icra konusu yapılamaz. Yukarıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?
I- Alacağı için elinde kambiyo senedi bulunan alacaklı, mutlaka kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip yapmak zorunda değildir; genel haciz yoluyla takip de yapabilir. II- Kambiyo senetleri 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nda düzenlenmiş olan bono, poliçe ve çektir. III- Alacağı rehinle temin edilmiş bir alacaklı, bu alacağı için aynı zamanda kambiyo senedi almışsa, rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip yapmak mecburiyetinde olmadan, doğrudan kambiyo senetlerine özgü haciz yoluyla takip yapabilir. Kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip hakkında yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?