logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İcra İflas Hukuku

Soru 1:

Kira süresinin sona ermesi sebebiyle ilamsız tahliyede kiracı itirazını nereye yapmalıdır?

Soru 2:

Konkordato ile asıl hedeflenen amaç aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Borçlunun aciz haline dayanan ve borçlu tarafından açıkça veya zımni olarak alacaklılara karşı beyan edilen, genel ve devamlı bir nitelik arz eden muaccel borçların ödenmemesi şeklinde özetlenebilecek alacaklının talebi ile doğrudan iflas sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

"Asliye ticaret mahkemesi, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu kanaatine varırsa, borçluya ............. yıllık kesin mühlet verir." Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 5:

I. Yedi günlük itiraz süresi içinde, alacaklının rehin hakkına ayrıca ve açıkça itiraz etmemiş olan borçlu, bu takip bakımından alacaklının bildirdiği rehin hakkını kabul etmiş sayılır. II. Borçlu sadece rehin hakkına itiraz ederse, bununla ödeme emrindeki alacağı kabul etmiş olur. III. Borçlu, yedi gün içinde ödeme emrine itiraz etmez veya on beş gün içinde borcu ödemezse ya da itiraz eder de itirazı mahkemece iptal edilir (İİK m. 67) yahut icra mahkemesince kaldırılırsa (İİK m. 68-70), alacaklı rehnedilmiş olan taşınır malın haczedilmesini isteyebilir. Taşınır rehninin paraya çevrilmesi yoluyla ilamsız takip ile ilgili verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 6:

I- Borçlu, takip konusu senetten dolayı borçlu olmadığını iddia ediyorsa bu konudaki itirazlarını beş gün içinde sebepleri ile birlikte icra mahkemesine bildirmelidir. II- İcra mahkemesi, incelemesini duruşmalı olarak yapar ve tarafları otuz gün içinde duruşmaya çağırır. III- Borçlu duruşmaya gelmezse, borçlunun yokluğunda borca itirazı incelenir. IV- Tarafların takip konusu alacağın yüzde yirmisinden aşağı olmamak üzere tazminata mahkûm edilebilmesi için diğer tarafın talebi gereklidir. Borca itiraz ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 7:

I- Borcun itfa edilmiş olduğu, II- Zamanaşımına uğramış olduğu, III-Ertelenmiş olduğu, IV- İcra emrinin tebliğinden itibaren on gün süresi olduğu. İcra emrini alan borçlu itirazı ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 8:

İflas talebini geri alan alacaklının talebini yenileyebilmesi için, iflas davasını yeniden açabilmesi için, ne kadar süre geçmesi gerekir?

Soru 9:

Para alacağına ilişkin ilamlı icrada borçlunun kaç gün içerisinde borcunu ödemesi gerekmektedir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi kambiyo senetlerine özgü icra takibi yolunda icra müdürünün yollayacağı ödeme emrindeki ihtar kısmında yer alır?

Soru 11:

Kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle ilamsız tahliye yoluna ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kesinleşmeden önce icraya konulabilecek ilamlardan değildir?

Soru 13:

"................ iflâsta iflâs, müflisin kusuruna dayanmamaktadır." Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 14:

I. Kira bedelinin ödenmemesi II. Kiralanan taşınmazda ayıp bulunması III. Kira süresinin sona ermesi IV. Kiralanan taşınmazın zaptı V. Kiracının ölmesi Yukarıda sayılanlardan hangisinin varlığı halinde kiralanan taşınmazın ilamsız icra yoluyla tahliyesi mümkündür?

Soru 15:

I. İlam zamanaşımına uğramışsa II. Dava sürerken borçlunun davaya ilişkin bir itirazını ileri sürmemesi III. Borcun itfa edilmesi Yukarıdaki sebeplerden hangisi veya hangileri icranın geri bırakılması sonucunu doğurur?

Soru 16:

İflas idaresi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Borçlunun, özellikle kötü niyetli davranışlarla alacaklılarından mal kaçırmasına engel olmak için, kanun koyucu, geçici hukukî koruma olarak aşağıdakilerden hangisini kabul etmiştir?

Soru 18:

İflasta ödeme emrine itiraz hakkında aşağıdakilerden yanlıştır?

Soru 19:

İflas idaresi kaç kişiden oluşmaktadır?

Soru 20:

Kira süresinin sona ermesi sebebiyle ilamsız tahliye ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?