logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - İcra İflas Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi iflas organları arasında yer almaz?

Soru 2:

Rehin açığı belgesi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? I.  Kesin rehin açığı belgesi, borç ödemeden aciz belgesi niteliğindedir. II.Alacaklı geçici rehin açığı belgesi alırsa, yeni bir takip yapmaya gerek kalmadan, aynı takip dosyasından, alacağının rehinle karşılanamayacağı tahmin edilen kısmı için borçlunun mallarının haczini isteyebilir. III.Geçici rehin açığı belgesi sahibi alacaklı, rehin satılıp açık kesinleşmedikçe, haczettirdiği malların satışını isteyemez. IV.  Kesin rehin açığı belgesi verilen durumlarda, rehnin alacağı karşılamadığı kesin olarak anlaşılmıştır.

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi kesinleşmeden icraya konulamayacak ilanlardan biri değildir ?

Soru 5:

I. Konkordato mühleti II. Konkordato komiseri III. Konkordato teklifi Yukarıda sayılanlardan hangisi veya hangileri iflas içi ve iflas dışı konkordato arasındaki farklar arasında yer alır?

Soru 6:

Kira süresinin sona ermesi sebebiyle ilâmsız tahliye yoluna başvurabilmek için kiraya veren-alacaklının elinde aşağıdakilerden hangisinin bulunması yeterli olmaz?

Soru 7:

Kira bedelinin ödenmemesi sebebiyle kiralanan taşınmazların tahliyesi için başvurulan takip yolunda, ödeme emrine itiraz süresi kural olarak kaç gündür?

Soru 8:

Ödeme emrini alan kiracı, borcunu kural olarak kaç gün içerisinde ödeyebilir?

Soru 9:

Borçlu, kambiyo senetlerine özgü takip yoluyla hacizde, takip konusu senetten dolayı borçlu olmadığını iddia ediyorsa bu konudaki itirazlarını kaç gün içinde sebepleri ile birlikte icra mahkemesine bildirmelidir?

Soru 10:

Konkordato başvurusu üzerine verilen geçici mühlet süresi ne kadardır?

Soru 11:

Alacaklılar Kurulu oluşturulmasının zorunluluğu için alacak miktarının en az kaç Türk Lirası olmak zorundadır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi kambiyo senedidir?

Soru 13:

Kesin mühletin doğurduğu sonuca göre, alacaklılara alacaklarını kaydettirmeleri için ilandan itibaren kaç gün süre verilir?

Soru 14:

İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile ilamsız takip için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 15:

I. Mahkeme huzurunda yapılan sulhler II. Kayıtsız şartsız para borcu ikrarını içeren düzenleme şeklindeki noter senetleri III. İcra dairesindeki kefaletnameler Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri ilam niteliğindeki belgelerdendir?

Soru 16:

Ödeme emrine itiraz etmek isteyen borçlu ödeme emrinin tebliğinden itibaren kaç gün içerisinde ödeme emrine itiraz etmelidir?

Soru 17:

Alacaklı borçluya karşı icra takibinde iflas takibini başlattıktan sonra takip konusu borç süresi içinde ödenmez ise alacaklı, borçlunun iflasına karar verilmesi için hangi mahkemede iflas davası açmalıdır?

Soru 18:

I- Borçlunun borcu ve takip masraflarını on gün içinde ödeme emrinde yazılı olan icra dairesine ait banka hesabına ödemesi, II- Takip dayanağı kambiyo senedi niteliğinde değilse, beş gün içinde icra mahkemesine şikâyet yoluna başvurması gerektiği, III- Borçlunun takip dayanağı olan senet altındaki imzanın kendisine ait olmadığı iddiası varsa, bunu beş gün içinde ayrıca ve açıkça bir dilekçe ile icra mahkemesine bildirmesi gerektiği, İcra müdürünün gönderdiği ödeme emrinin ihtar kısmı ile ilgili olarak yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 19:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde taşınır malların satışına ilişkin kurallardan biri yanlış verilmiştir?

Soru 20:

Borçlu, takip konusu senetten dolayı borçlu olmadığını iddia ediyorsa bu konudaki itirazlarını kaç gün içinde sebepleri ile birlikte icra mahkemesine bildirmelidir?