logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Hukuku

Soru 1:

Cinsel saldırı suçunda korunan hukuki değer aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Kişinin işlediği suçtan dolayı yargılanıp belli bir cezaya mahkûm olmasına ve bu cezası da kesinleşmesine rağmen; kesinleşme tarihinden itibaren belli bir zamanın geçmesi nedeniyle devletin cezanın infazından vazgeçmesine ne ad verilir?

Soru 3:

Aşağıdaki kurumlardan hangisi algılama yeteneği ve irade yeteneği kavramları ile ilgilidir?

Soru 4:

I. Adli para cezası II. İdari para cezası III. Hapis cezası Yukardakilerden hangisi/hangileri TCK kapsamında uygulanan cezalardandır?

Soru 5:

Türk Ceza Kanununa “Gerek kendisine gerek başkasına ait bir hakka yönelik olup, bilerek neden olmadığı ve başka suretle korunmak olanağı bulunmayan ağır ve muhakkak bir tehlikeden kurtulmak veya başkasını kurtarmak zorunluluğu ile ve tehlikenin ağırlığı ile konu ve kullanılan vasıta arasında orantı bulunmak koşulu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez" şeklinde düzenlenen kural aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıda verilen yargılardan hangisi doğrudur?

Soru 7:

'İşlenmek istenen suç tipiyle belirli bir yakınlık ve bağlantı içindeki hareketlerin yapılması' ifadesi aşağıdakilerden hangisini için söylenebilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi kusurluluğu etkileyen hallerden biri değildir?

Soru 9:

Suçun kanuni tanımında bulunan maddi unsurlardan hangisi her suçta mutlaka bulunanlardan biri değildir?

Soru 10:

Suçlar, suç yolu olarak isimlendirilen belli bir süreç içerisinde gerçekleştirilmeye ne denir?

Soru 11:

Fikri içtima nedir?

Soru 12:

Suçun işlenmesi anında bulunmayan, ancak suç işlendikten sonra ortaya çıkan, kişiye hiç ceza verilmemesini veya kişinin daha az ceza almasını sağlayan sebeplere ne ad verilir?

Soru 13:

Aşağıdaki şıklardan hangileri teşebbüsün şartlarındandır? I- Kasten işlenen bir suçun ve bu suçu işlemeye yönelik kastın varlığı II- İcra hareketi niteliğindeki fiillerin gerçekleştirilmesi III- Suçun icrasına yönelik elverişli hareketlerin gerçekleştirilmiş olması IV- İcra hareketlerinin failin elinde olmayan nedenlerle tamamlanamaması veya fail tarafından icra hareketleri tamamlanmış olmasına rağmen neticenin gerçekleştirilememesi.

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi kusurluluğu etkileyen hallerden biri değildir ?

Soru 15:

Kusurun unsurlarıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 16:

Aşağıdaki kusurla ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Seçeneklerden hangisi haksız tahrik şartlarından biri değildir?

Soru 18:

A kişisi kamu malı olduğunu bilmediği ve dışardan bir baraka olarak görünen bir yapının camlarını kırarsa cezalandırma sürecinde aşağıdaki hukuki müesseselerin hangisi gerçekleşmiştir?

Soru 19:

"A ve B, birlikte C’yi öldürmeyi kararlaştırırlar. Her biri eline silah alarak C’nin geçeceği yolda pusu kurar ve birlikte C’ye ateş ederler. Bu olayda yalnızca A’nın silahından çıkan kurşunların C’ye isabet ettiği ve B’nin silahından çıkan kurşunlardan hiçbirisinin C’ye isabet etmediği saptanır." Olay ile ilgili verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

Soru 20:

Bir suçun, bir başkasını araç olarak kullanmak suretiyle işlendiği hâller neyi ifade eder?