logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Hukuku

Soru 1:

A, B'yi öldürmeye karar vermiş, silahını ateşledikten sonra pişman olmuş, A'nın tüm çabalarına rağmen ölüm neticesi gerçekleşmiştir. A'nın cezai sorumluluğu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 2:

Aşağıda "teşebbüs" ile verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 3:

uykusuz şekilde araç kullanan kamyon şoförü Ş karşı yönden gelen otomobile çarparak otomobil sürücüsünün ölümüne neden olmuştur. Ş'nin cezai sorumluluğu aşağıdakilerden hangisine dayanmaktadır?

Soru 4:

Bir kişi tarafından işlenebilen bir suçun işlenişine birden fazla kişinin katıldığı hâle ne denir?

Soru 5:

Kasten işlenen bir suçun ve bu suçu işlemeye yönelik kastın varlığı. İcra hareketi niteliğindeki fiillerin gerçekleştirilmesi. Suçun icrasına yönelik elverişli hareketlerin gerçekleştirilmiş olması. İcra hareketlerinin failin elinde olmayan nedenlerle tamamlanamaması. Yukarıdakilerden hangisi teşebbüsün şartları arasında yer alır?

Soru 6:

11 yaşındaki bir sağır ve dilsiz hakkında aşağıdakilerden hangisine ilişkin hükümler uygulanır

Soru 7:

işyerinde çıkan yangında kendisini kurtarmaya çalışırken yoluna çıkan bir iş arkadaşına çarparak yaralanmasına neden olan A’nın ceza sorumluluğu için aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

Soru 8:

Akıl hastası olan A, hırsızlık suçu işlemiş. Kovuşturma evresinde ilk duruşmada akıl sağlığına kavuşmuştur? Aşağıdakilerden hangisi bu durumda söz konusu olabilir?

Soru 9:

Mahkûm olduğu hapis cezasının belli bir kısmını infaz kurumunda çeken hükümlünün, kalan cezasını toplum içinde çekmesini aşağıdakilerden hangisi öngörmektedir?

Soru 10:

Yaş küçüklüğü Hukuka uygunluk nedenlerinden meşru savunmanın sınırının heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşılması Cebir dolayısıyla kişinin irade yeteneğinin etkilenmesi Tehdit dolayısıyla kişinin irade yeteneğinin etkilenmesi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kusurluluğu etkileyen neden ya da nedenlerdir?

Soru 11:

S' nin hamile bir kadına karşı işlediği ve bebeğin vaktinden önce doğumuna neden olan bir suç TCK' ye göre hangi suç türündedir?

Soru 12:

Kusurluluğu etkileyen hallerle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 13:

A, B'yi öldürmek üzere pusu kurduğu yerden silah doğrultmuş, o sırada Benin çocuğunun koşarak B'nin yanına gelmesi üzerine A, vicdana gelerek B'yi öldürmekten vazgeçmiştir. A'nın cezai sorumluluğu hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 14:

I. Suçun maddi unsurlarında hata II. Hukuka uygunluk nedenlerinin maddi şartlarında hata III. Suçun içeriğinin tasarlanmasında hata IV. Yanılgı V. Suçun nitelikli unsurlarında hata Yukarıdaki ifadelerden hangileri kastı ortadan kaldıran hata hallerinden biri değildir ?

Soru 15:

Seçeneklerden hangisi kusurluluğu etkileyen geçici nedenlerden biri değildir?

Soru 16:

Fiilin işlendiği sıradaki kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanun hükümleri birbirinden farklı ise failin cezai sorumluluğu belirlenirken ne şekilde hareket edilir?

Soru 17:

Suçun tamamlanmasından sonra failin gönüllü olarak yol açtığı zararı veya sebebiyet verdiği neticeyi gidermeye yönelik olarak gerçekleştirdiği davranışlara ne ad verilir?

Soru 18:

I. Sahipsiz mallar II. Terkedilmiş mallar III. Unutulmuş mallar IV. Ölen kişinin malları V. Devlet malları Yukarıda sayılan mallardan hangisi hırsızlık suçunun konusunu oluşturur?

Soru 19:

I. TCK, haksızlığı ve kusuru aynı anlamda kullanmıştır. II. Kusur, fail ile fiili arasındaki manevi bağı ifade etmektedir. III. Kusur, haksızlığın gerçekleştiriliş biçimi olan kast ve taksirin ortak adıdır. Yukarıdaki açıklamalardan hangisi yanlıştır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi kişinin belirli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması için gerekli koşullardan biridir?