logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Hukuku

Soru 1:

Yasal savunmanın unsuru olarak haksız saldırı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi güvenlik tedbiri değildir?

Soru 3:

Kanuni tanımında hangi hareketlerle işlenebileceği bizzat belirtilen suçlara “........ hareketli suç” denir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 4:

Kişinin, suçun kanuni tanımındaki unsurların gerçekleşebileceğini öngörmesine rağmen, bunu kabullenerek fiili işlemesine ne denir?

Soru 5:

I. Bir saldırının varlığı II. Mevcut, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak bir saldırının varlığı III. Savunmada bulunan kişinin bizzat kendisine veya üçüncü bir kişinin herhangi bir hakkına yönelik saldırı Yukarıdakilerden hangileri meşru savunmanın saldırı ile ilgili şartları arasında yer alır?

Soru 6:

Teşebbüs aşamasındayken icrasından gönüllü olarak vazgeçilen suç bakımından failin alacağı ceza aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıdaki suç türlerinden hangisinde zincirleme suç hükümleri gerçekleşse dahi gerçek içtima hükümleri uygulanmaz?

Soru 8:

Kasten öldürme suçunun işlenmesinde aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri araç olabilir? I. Otomobil II. Tekme III. Köpek IV. Zehir

Soru 9:

Ceza sorumluğu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi hukuka uygunluk sebeplerinin ortak özellikleri arasında yer almaz?

Soru 11:

Ceza hukukunda  emredilen hareketin gerçekleştirilmemesine ne ad verilir?

Soru 12:

Haksız tahrik ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır ?

Soru 13:

Birden çok kişinin paydaş olduğu eşya ile ilgili olarak, sadece suça iştirak eden kişinin payının müsaderesine hükmolunur neyi ifade eder?

Soru 14:

"TCK’nın 257. maddesinin 1. fıkrasında düzenlenen görevi kötüye kullanma suçuna göre bir kamu görevlisi,görevinin gereklerine aykırı davranışıyla kamunun zararına neden olduğu veya üçüncü kişilerin mağduriyetine yol açtığı ya da üçüncü kişilere haksız kazanç sağladığı takdirde cezalandırılacaktır. İşte kamunun zararı, kişilerin mağduriyeti veya üçüncü kişilerin haksız kazanç sağlamasına yol açmadıkça, kamu görevlisi görevinin gereklerine aykırı davranmış olmasına rağmen görevi kötüye kullanmadan cezalandırılmayacaktır." Aşağıdakilerden hangisi bu kamu görevlisinin ceza almama sebebidir?

Soru 15:

Kusurla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 16:

Genel af ve özel af olmak üzere ikiye ayrılır. Kamu davasını düşüren ve hükmolunan cezaları bütün sonuçlarıyla ortadan kaldıran affa genel af denir. Af yetkisi yasama organına aittir. Genel af nedeniyle davanın düşmesi halinde işlenen haksız fiilden doğan zarara karşı tazminat davası açılamaz. Affa ilişkin yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 17:

Cezanın belirlenmesi sürecinde aşağıdakilerden hangisi son olarak uygulanır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi tek hareketli suçlara bir örnektir?

Soru 19:

I. Hırsızlığa teşebbüs etmiştir. II. Herhangi bir suça teşebbüs etmemiştir. III. Hırsızlık için hazırlık yapmıştır. IV. Mala zarar vermeye teşebbüs etmiştir. Bir binada hırsızlık yapmaya karar verip kapıyı açmaya çalışırken yakalanan şahısla ilgili olarak yukarıdakilerden hangisi veya hangileri söylenebilir?

Soru 20:

I. Kusurlu sayılmayan kişiye ceza verilebilir. II. Kusurlu sayılmayan kişiye güvenlik tedbiri uygulanamaz. III. Suç karşılığında ceza ve/veya güvenlik tedbiri yaptırımları uygulanır. Yukarıdaki önermelerden hangisi/hangileri doğrudur?