logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Hukuku

Soru 1:

Kısa süreli hapis cezasının seçenek yaptırımlara çevrilmesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 2:

Suçun mağduruna ilişkin aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

Soru 3:

Birlikte suç işleme kararı ve fiilin birlikte işlenmesi olmak üzere iki unsuru vardır. neyi ifade eder?

Soru 4:

Gönüllü vazgeçmeye ilişkin aşağıdaki önermelerden hangisi doğrudur?

Soru 5:

A hastanede yatmakta olan kızı için acilen lazım olan ilacı alabilecek parası olmadığı için B'nin cüzdanını çalarak söz konusu ilacı alır. A'nın ceza sorumluluğunu belirleyiniz.

Soru 6:

‘’A, B ve C, ortak hasımları D’yi öldürmek üzere tamamıyla birbirlerinden habersiz bir şekilde tesadüfen aynı yerde ve zamanda pusu kurarlar ve D olay yerinden geçerken aynı anda ateş ederek onu öldürürler. ‘’Olayda hangi faillik ilişkisi vardır?

Soru 7:

Süreli hapis cezası, kanunda aksi belirtilmeyen hallerde kaç yıldan fazla olamaz?

Soru 8:

Meşru savunmanın şartları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 9:

A ve B'nin iştirak halinde işlediği bir suçta  A için şahsi cezasızlık sebeplerinden biri varsa aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?

Soru 10:

Aracı durumundaki kişinin iradesine hakimiyet yoluyla suçun kanuni tarifindeki fiil üzerinde hakimiyet kurulması şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Cezai uyuşmazlığın mahkeme önüne gelmeden çözülmesini öngören hangisidir?

Soru 12:

Kişinin işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama (algılama yeteneği) ve davranışlarını bu doğrultuda yönlendirme (irade yeteneği) kabiliyetine ne ad verilir?

Soru 13:

Amir A konusu suç teşkil eden bir emri, memuru 'ye vermiştir. Memur B, bu emri yerine getirmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu durumda söz konusu olur?

Soru 14:

I. Yaş küçüklüğü II. Algı eksikliği III. Sağır ve dilsizlik IV. Dikkat bozukluğu V. Akıl hastalığı Seçenklerden hangisinde kusurluluğu ortadan kaldıran etkenler bir arada verilmiştir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi Türk Ceza Kanunu’nda hukuka uygunluk nedeni olarak düzenlenmemiştir?

Soru 16:

I. Hukuka aykırı ve fakat bağlayıcı bir emrin yerine getirilmesi II. Hukuka uygunluk nedenlerinden meşru savunmanın sınırının heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşılması III. Cebir ve tehdit dolayısıyla kişinin irade yeteneğinin etkilenmesi IV. Haksız tahrik dolayısıyla kişinin irade yeteneğinin etkilenmesi Yukarıdakilerden hangileri TCK’nın öngördüğü sistem çerçevesinde kusurluluğu etkileyen hallerden kabul edilir?

Soru 17:

I. Kasten işlenen bir suçun ve bu suçu işlemeye yönelik kastın varlığı II. İcra hareketi niteliğindeki fiillerin gerçekleştirilmemesi III. Suçun icrasına yönelik elverişli hareketlerin gerçekleştirilmiş olması IV. İcra hareketlerinin failin elinde olmayan nedenlerle tamamlanamaması veya fail tarafından icra hareketleri tamamlanmış olmasına rağmen neticenin gerçekleştirilememesi Yukarıda verilenlerden hangileri teşebbüsün şartlarındandır?

Soru 18:

Bir suçun işlenişine yardım niteliğindeki fiillerle katılan kişilere ne denmektedir?

Soru 19:

Milletvekillerinin yasama sorumsuzluğu aşağıdakilerden hangisine örnek teşkil eder?

Soru 20:

Ortada birden çok suç bulunmasına rağmen faile tek ceza verilmesinin öngörüldüğü hallerde ________________ söz edilir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?