logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Muhakemesi Hukuku

Soru 1:

Hâkim kararı olmaksızın yapılan el koyma işlemi ne kadar süre içerisinde görevli hâkimin onayına sunulmalıdır?

Soru 2:

Soruşturma evresinin sonunda Cumhuriyet savcısının iddianame düzenleyebilmesi için suçun işlendiğine dair oluşması gereken şüphe derecesi hangisidir?

Soru 3:

Mobil telefon numarası ve tespit işleminin süresi en fazla kaç aydır?

Soru 4:

Hükmün açıklanmasının geri bırakılması koşulları gerçekleşmiş olsa bile hangi suçlarla ilgili olarak bu kurum uygulanmaz?

Soru 5:

Cumhuriyet savcısının, soruşturma sonucunda şüphelinin suçu işlediğine dair yeterli şüphe ortaya koyan delile ulaşmasına rağmen iddianame düzenlemeyerek sanığın para cezası ödemesi karşılığında, uyuşmazlığı ortadan kaldırmasına olanak tanıyan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

………………………., duruşmada delillerin tartışılması esnasında delilin doğruluğuna ve olayın ispatına ilişkin olarak oluşan kanaatin unutulmaması için duruşmanın, mümkün olduğunca bir oturumda; mümkün olmadığında birbirine yakın tarihli oturumlarda bitirilmesini ifade eder. Yukarıda verilen cümledeki boşluğu doldurunuz?

Soru 7:

Temyiz kanun yoluna başvurularını aşağıdakilerden hangisi inceler?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi şüpheli ve sanıkla mağdurun bir uzlaştırıcının nezaretinde karşılıklı edimlerde anlaşarak ceza muhakemesini sona erdirmelerini ifade eder?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi yargılamanın yenilenmesini isteyemez?

Soru 10:

Hükmün gerekçesi, tümüyle tutanağa geçirilmemişse açıklanmasından itibaren en geç ........ gün içinde dava dosyasına konulur. Yukarıdaki boşluğa getirilmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 11:

Sanık, tanık veya bilirkişinin davetini veya savunma delillerinin (emare ve belge delillerinin) toplanmasını istediğinde, bunların ilişkin olduğu olayları göstererek bu konudaki dilekçesini duruşma gününden en az kaç gün önce mahkeme başkanına vermelidir?

Soru 12:

Erken dinlenme ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 13:

Re’sen kovuşturulan bir suçtan haberdar olan kimsenin durumu adli makamlara bildirmesine ne ad verilir?

Soru 14:

“Kurumun suçla ilgili görüşüne denir. Özellikle vergi mevzuatında söz konusu olan bir kurumdur. Görüş bildirimi yazılı olur ve muhakeme şarttır.” Yukarıdaki tanımlama aşağıdaki suçu öğrenme şekillerinden hangisine aittir?

Soru 15:

Milli Güvenlik Kamu Düzeni Suç işlenmesinin önlenmesi Genel sağlık ve genel ahlakın korunması Başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması Yukarıdakilerden hangileri Anayasaya göre arama ve el koymanın sebebi olabilir?

Soru 16:

Kovuşturma ne demektir?

Soru 17:

Yüklenen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması halinde aşağıdaki kararlardan hangisi verilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerin hangisi temyiz edilebilen kararlardan biridir?

Soru 19:

Soruşturma evresinde yapılan sözlü veya hareketli tüm işlemlerin tutanağa ge çirilmesini ifade eden özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasıyla ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?