logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Muhakemesi Hukuku

Soru 1:

Cumhuriyet Başsavcısı’nın İtirazı ile ilgili cümlelerden hangisi yanlıştır?

Soru 2:

Bazı suçlardan dolayı kovuşturma yapılabilmesi için o suç ile menfaatleri ihlal edilen kurumun suç hakkındaki gö rüşünün alınması zorunluluğuna ne ad verilir?

Soru 3:

Hakkındaki soruşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt içinde saklanan veya yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından kendisine ulaşılamayan kişiye ne ad verilir?

Soru 4:

Soruşturma evresinin görevi kovuşturmayı hazırlamaktır. Soruşturma evresinde deliller elde edilir ve koruma altına alınır. Suç işlendiğini gösterir yeterince delil bulunmasa da olay mahkeme önüne taşınır. Soruşturma evresinin işleviyle ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 5:

Duruşma hazırlığı evresindeki kamu davasına katılma talebiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 6:

Aşağıdaki cümlelerden hangisi sanığın davet edilmesi konusuyla ilgili yanlış bilgidir?

Soru 7:

Şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerlerin aranabilmesi için aşağıdaki şüphelerden hangisi aranır?

Soru 8:

Esastan ret kararı hangi hallerde verilir? I- İlk derece mahkemesinin kararında usule veya esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığı, II- Delillerde veya işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı, III- İspat bakımından değerlendirmenin yerinde görüldüğü,

Soru 9:

İletişimin içeriğine müdahale etmeden, iletişim araçlarının diğer iletişim araçlarıyla kurduğu iletişime ilişkin arama, aranma, yer bilgisi ve kimlik bilgilerinin tespit edilmesine yönelik işlemleri ifade eden ve telekomünikasyon yoluyla yapılan iletişimin denetlenmesi tedbirinin bir alt türü olan koruma tedbiri aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Mahkeme önünde gerçekleşen ve esas olarak delillerin tartışıldığı en önemli devre aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

İddianame ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 12:

Şüphelinin lekelenmesini engellemek için getirilen ilke hangisidir?

Soru 13:

Hakkındaki soruşturmanın veya kovuşturmanın sonuçsuz kalmasını sağlamak amacıyla yurt içinde saklanan veya yabancı ülkede bulunan ve bu nedenle Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından kendisine ulaşılamayan kişiye ne ad verilir?

Soru 14:

Anayasaya göre aşağıdaki sebeplerden hangisinin gerçekleşmesi halinde arama ve elkoyma mümkün değildir?

Soru 15:

Her türlü arama gece yahut gündüz vakti yapılabilir. Önleme araması gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının kararı ile yapılabilir. Avukat büroları yalnızca mahkeme kararı ile aranabilir. Arama tedbirinin zamanı ve özellik gösterdiği bazı durumlara ilişkin yukarıda verilen ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

Soru 16:

Suçtan zarar gören kişi şikâyet hakkını kaç ay içinde kullanmalıdır?

Soru 17:

Sanık, kaç  yaşını doldurmamış ise duruşma kapalı yapılır ve hüküm de kapalı duruşmada açıklanır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi cezalandırma yetkisinin bireyden alınarak devlete geçmesini ifade eder?

Soru 19:

İddianamenin düzenlenmesinin ertelenmesi kararlarına itiraz yoluna gidilebilir. Cumhuriyet savcısı tarafından verilen tüm kovuşturmaya yer olmadığına dair kararlara karşı itiraz yoluna gidilebilir. Cumhuriyet savcısının takdir yetkisini kullanarak kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdiği hallerde bu karara itiraz edilmesi mümkün değildir. Soruşturma evresi sonunda verilebilecek kararlara ilişkin yukarıdaki ifadelerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?

Soru 20:

Aşağıdaki hallerden hangisinde arama kararı veya emrine ihtiyaç olmadan arama işlemi doğrudan doğruya yerine getirilemez?