logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Ceza Muhakemesi Hukuku

Soru 1:

I. Uzlaşma sağlama II. Yargı organlarını meşgul etmeme III. Zaman tasarrufu sağlama IV. İddianamenin ertelenmesi V. Adliyenin yükünü hafifletme Yukarıdakilerden hangileri ön ödeme kurumunun var olma nedenlerindendir?

Soru 2:

Yüklenen suçun hukuka aykırı fakat bağlayıcı emrin yerine getirilmesi suretiyle veya zorunluluk hâli ya da cebir veya tehdit etkisiyle işlenmesi halinde mahkemenin vermesi gereken karar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdaki hallerden hangisinde yakalama ve göz altı tedbirleriyle ilgili olarak soruşturma veya kovuşturma sırasında maddi ve manevi tazminat istenemez?

Soru 4:

Duruşma hazırlığı devresinde yapılması gereken işlemler bir kararla belirlenir. Yapılması gereken işlemleri gösteren bu kararı içeren tutanağa ………………………………. denir. Yukarıdaki cümlede verilen boşluğu doldurunuz.

Soru 5:

Temyiz süresi, hükmün açıklanmasından itibaren kaç gündür?

Soru 6:

Özel elkoyma şekillerine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Geri bırakma kararının sonuçları hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 8:

..........., ceza muhakemesinde delil olabilecek ya da ileride müsadere edilebilecek eşya üzerinde zilyedin tasarruf yetkisinin kaldırılması demektir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdaki kelimelerden hangisi gelmelidir?

Soru 9:

I. Savcılık iddianameyi düzenler II. Kamu davası açılır III. İddianame ara muhakemeden geçer IV. Yetkili mahkemeye verir Aşağıdakilerden hangisinde soruşturma süreci doğru olarak sıralanmıştır?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi tazminat istenebilecek hallerden biri değildir ?

Soru 11:

Ceza muhakemesinde delil olabilecek ya da ileride müsadere edilebilecek eşya üzerinde zilyedin tasarruf yetkisinin kaldırılmasına ne denir?

Soru 12:

I. İtiraz II. İstinaf III. Temyiz IV. Ret Yukarıdakilerden hangisi/hangileri hukuk sistemimizde kesinleşmemiş kararlara karşı kabul edilen olağan kanun yollarındandır?

Soru 13:

Şüpheli kişi veya delillerin ya da müsadere edilecek eşyanın ele geçirilmesi amacıyla ev veya diğer yerlerde araştırma yapılmasına ne ad verilir?

Soru 14:

TCK'ya göre şikayet süresi ne zaman işlemeye başlar?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangileri temyiz isteminin kabul edilebilirlik yönünden Yargıtay tarafından incelenmesi ve temyiz talebinin reddetme sebeplerindendir?

Soru 16:

Yargıtay ceza dairelerinden verilen kararlara karşı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, re’sen veya istem üzerine itiraz yoluna gidebilir. Başvuru süresi kaç gündür?

Soru 17:

Müzakere ve oy vermeyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 18:

İşlenen fiilin suç olma özelliğini devam ettirmesine rağmen aşağıdaki hallerden hangisinin gerçeklemesi durumunda ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmez ?

Soru 19:

Kolluk tarafından ifadesi alınan şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması gerekirse, ifadeyi alacak olan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Soruşturma makamlarının basit suç şüphe si üzerine soruşturmayı başlatma yükümlülüğünü ifade eden özellik aşağıdakilerden hangisidir?