logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Memur Hukuku

Soru 1:

Yurt içinde veya yurt dışında geçici olarak görevlendirilen veya görev yerleri değiştirilen memurlara yol ve taşınma giderlerini karşılamak üzere ödenen paraya ne ad verilir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi devlet memurlarının hizmet içi eğitiminin amaçlarından biri değildir ?

Soru 3:

Memurun beş yıllık hizmet süresini tamamlamış olması ve isteği halinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere kaç ay aylıksız izin verilebilir?

Soru 4:

Vatandaşların siyasal yaşamla ilişkisini seçimlerle sınırlandıran demokrasi kuramına ne ad verilir?

Soru 5:

I. Cumhurbaşkanlığı ile II. Türkiye Büyük Millet Meclisinin memurlukları III. Bakan Yardımcılıkları IV. Milli İstihbarat Teşkilatı memurlukları, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri istisnai memurluk kapsamındadır?

Soru 6:

Rütbe sınıflandırması ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Çalışma saatleri içinde işinin başında bulunması gereken memura, izin hakkı tanınmıştır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde memurlara tanınan izin hakları doğru olarak verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi “istisnai memurluklardan” sayılmaz?

Soru 9:

Devlet memurlarının aylıkları her ayın kaçında ödenmektedir?

Soru 10:

I. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar II. Zimmet III. irtikâp IV. Rüşvet Yukarıdakilerden suçlardan hangisi ya da hangilerin kişilerin memur olmasına engeldir?

Soru 11:

9- Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi md 11’de ise toplantı ve dernek kurma özgürlüğü düzenlenmiştir. Aşağıdakilerden hangisi Söz konusu düzenleme içinde yer almamaktadır?

Soru 12:

Türk Ceza Kanunu kamu görevlisini nasıl tanımlanmıştır ?

Soru 13:

Hangi izin türünden ilke itibariyle her memurun faydalanması mümkün değildir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi mahkumiyet durumuna göre memur olabilir?

Soru 15:

Kanunun açık hükmüne dayalı olarak idarenin zorla, geçici bir süre ve bir görevin yerine getirilmesi için hizmete aldığı kişilere ne denir?

Soru 16:

I. Yapılan işlemi düzeltme II. Mevzuatın ne şekilde uygulanacağını gösterme III. Disiplin cezası verme Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri hiyerarşi yetkisinin kapsamına girer?

Soru 17:

Kamu görevlilerinin görevlerine son verilmesi, emekli edilmeleri veya görevden uzaklaştırılmaları ile ilgili davalarda yetkili mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Vatandaşlık kavramını öne çıkararak her vatandaşın siyasal sürece tüm araçlarla, sürekli ve düzenli biçimde katılmasını öngören kurama ne ad verilir?

Soru 19:

Çalışma saatleri içinde işinin başında bulunması gereken memura, izin hakkı tanınmıştır. Memurlara tanınan izin başlıklarından birisi değildir?

Soru 20:

Memurlara sağlanmış olan sendikal hakların bütünü neticesinde ulaşılabilecek olan haklardan aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?