logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Memur Hukuku

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi Kınama cezasını gerektiren fiil ve hallerden biridir?

Soru 2:

Kamu Görevlileri Etik Kurulu  ayda  kaç defa toplanır?

Soru 3:

Memur, izinsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmadan görevini terk ederse ve bu terk eylemi, kesintisiz kaç gün devam ederse, bu memur, yazılı başvuru koşulu aranmadan, çekilme isteğinde bulunmuş sayılır?

Soru 4:

Geniş anlamda kişisel kusur olmakla birlikte, aslında hizmet kusuru niteliği taşıyan, ancak hizmet kusurunun anonimliğinden çıkarak, kamu personelinin hizmet içinde veya hizmet dolayısıyla, kendisine verilen ödev, yetki ve araçlardan yararlanarak işlediği, kendisine atıf ve izafe edilebilecek nitelikteki hukuka aykırı davranışlara ne ad verilir?

Soru 5:

Memurların haftalık çalışma süresi kural olarak kaç saattir?

Soru 6:

3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanuna göre istifa eden polis ve komiserlerin yeniden mesleğe dönebilmeleri için istifalarının kabul tarihinden itibaren kaç yıl içinde başvurmaları gerekir?

Soru 7:

Bir göreve ilk defa veya yeniden atananlardan belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın 62. maddedeki süre içinde işe başlamayanlar ne kadar süreyle devlet memurluğuna atanamazlar?

Soru 8:

Devlet Memurları Kanunu'na göre mali nitelikteki disiplin yaptırımları aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Savunma hakkına saygı ilkesi ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 10:

Çift disiplin yaptırımı uygulama yasağına ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 11:

Devlet dairelerine tevdi veya bu dairelerce tahsil veya muhafaza edilen para ve para hükmündeki değerli kâğıtların ilgili personel tarafından zimmete geçirilmesi hâlinde zimmete geçirilen miktar, cezai takibat sonucu beklenmeden aşağıdakilerden hangisi tarafından hak sahibine ödenir?

Soru 12:

Gösterge tablosu ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 13:

Devlet memurlarının kademe ilerlemesi hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

Soru 14:

Disiplin amirleri uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını soruşturmanın tamamlandığı günden itibaren kaç gün içinde vermek zorundadırlar?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi DMK’nın 122. maddesine göre mali yıl içinde ödüllendirileceklerin sayısı kurumun yılbaşındaki dolu kadro mevcudunun binde onundan fazla olamaz?

Soru 16:

Disiplin soruşturmasıyla ilgili soruşturma raporunda ve ona dayalı olarak alınan kararda bulunması gereken başlıca hususlardan biri değildir?

Soru 17:

I-  Geçici süreli görevlendirilen memur geçici göreve gönderilmeden önce bağlı bulunduğu kurumun mevzuatına bağlıdır. II- Geçici süreli olarak yurt dışına görevlendirilen devlet memurları aylıkları, diğer mali ve sosyal haklarını kurumlarından alır. III- Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda iki kez altı aydan fazla olamaz. IV- Geçici süreli görevlendirmenin memurun görevi ile ilgili olması şarttır. V- Yurt dışına geçici süreli görevlendirmelerde memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4. Ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunmalıdır. Yukarıdakilerden hangisi/leri kurumlar arası geçici süreli görevlendirmelerle ilgili şartlar arasında yer alır?

Soru 18:

Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren kaç gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar?

Soru 19:

Geçici personel hangi madde ile ifade edilmektedir?

Soru 20:

Görev ve unvanında değişiklik olmaksızın memurun belirli bir hizmet süresi ve yeteneğini göstermesi ha^linde aylıkça ilerlemesine ne ad  verilir?