logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Medeni Hukuk 1

Soru 1:

Dürüstlük kuralı hangi kanunda düzenlenmiştir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri mal rejiminin sona ermesine neden olan etkenlerdir? I. Eşlerden birinin ölümü II. Başka bir mal rejiminin kabulü III. Eşlerden birinin ayrı yaşamaya başlaması IV. Boşanma nedeniyle evliliğin sona ermesi

Soru 3:

Vasiyi aşağıdakilerden hangisi atar?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi ailenin sürekli nitelik taşımayan ihtiyaçları için, eşlerden birinin temsil yetkisine sahip olduğu durumlardan biri değildir?

Soru 5:

Nişanlılığı sona erdirme anlaşmasına ne ad verilir?

Soru 6:

I. Eşler, çocukların bakımına,eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler II. Eşlerin birbirlerine sadakat yükümlülüğü vardır. III.Eşler oturacakları konutu birlikte seçerler. IV.Eşlerin birbirlerine maddi ve manevi yardımda bulunma yükümlülüğü vardır. Eşlerin hak ve yükümlülükleri ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 7:

Evliliğin boşanma sebebiyle sona ermesinden doğan dava hakları, boşanma hükmünün kesinleşmesinin üzerinden kaç yıl geçmekle zamanaşımına uğrar?

Soru 8:

Boşanmadan sonra kadın için kaç günlük  evlenme yasağı öngörülmüştür?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi hukuken boşanmayla neticelendirebilen özel sebeplerden biri değildir?

Soru 10:

Evlilik birliği içerisinde kadının meslek seçimine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

Soru 11:

I- Maddi destek vermek II- Manevi destek vermek III - Evlenmeye zorlamak IV- Kendi ve ailelerine ait sırları açığa vurmamak Yukarıdaki maddeleri göz önünde bulundurarak, Nişanlanmadan doğan yükümlülüklere göre, aşağıdaki hangi dizgide sadakat, yardım ve evlenme yükümlülüklerini doğru olarak sıralanmıştır?

Soru 12:

Kıyas, belli bir hukukî ilişki veya durum için konulmuş olan kanun hükmünün,hakkında kural bulunmayan ancak benzer olan başka bir hukukî ilişki veyaduruma uygulanması anlamına gelir. Kıyas yoluna başvurabilmesi için hukukî ilişkiler arasında makul bir benzerlik bulunmalıdır. Kıyas yoluna daha ziyade özel hukuktan kaynaklanan ilişkilerde başvurulur. Kamu hukukundan kaynaklanan ilişkilerde ise kıyas yoluna pek başvurulmaz.Yukarıda bilgiler dikkate alındığında kıyas ile ilgili aşağıdakilerden hangi ifade en kapsamlıdır?

Soru 13:

Derneklerin kuruluşunda hangi sistem kullanılmaktadır?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi mirasın açılmasıyla mirasçılara kanun tarafından tanınan haklardan değildir ?

Soru 15:

Kural olarak yasal mirasçılar için red süresi ne zaman başlar?

Soru 16:

I.Edinilmiş mallara katılma rejimi, edinilmiş mallar ile eşlerden her birinin kişisel mallarını kapsar. II. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılır. III.Eşlerden biri diğerinin rızasına gerek olmadan paylı mülkiyet konusu maldaki payı üzerinde tasarrufta bulunabilir. IV.Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona erer. Edinilmiş mallara katılma rejimi ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 17:

Mal rejiminin tasfiyesi durumunda  dava hakkı ne zaman biter?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi kazanç paylaşma amacı güden tüzel kişilerdendir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi medeni hukukun bir dalı değildir?