logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Damga Vergisi Ve Harçlar Bilgisi

Soru 1:

Bireyler ve topluluklarının kendi aralarında veya devletle yaptıkları çeşitli hukuki işlemler dolayısıyla düzenlenen, bir hususu ispat ve belli etme niteliğini taşıyan kâğıt ya da elektronik belgeler üzerinden alınan bir mali yükümlülük olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Damga vergisinin konusu ................... dü zenlenmiştir. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 3:

I. Makbuz karşılığında ödeme II. Pul yapıştırılması suretiyle ödeme III. Basılı damga konulması suretiyle ödeme Yukarıdakilerden hangisi/hangileri günümüzde damga vergisinin ödenme şekillerindendir?

Soru 4:

Harç kavramı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez ?

Soru 5:

Bireyler ve topluluklarının kendi aralarında veya devlet le yaptıkları çeşitli hukuki işlemler dolayısıyla düzenlenen, bir hususu ispat ve belli etme niteliğini taşıyan kâğıt ya da elektronik belgeler üzerinden alınan bir mali yükümlülüktür. Yukarıdaki verilen tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 6:

Bir nüshadan fazla olarak düzenlenen kâğıtların damga vergisi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 7:

Damga Vergisi Kanunu’nun hangi  maddesi yabancı para cinsinden tutar içeren kâğıtlarda matrah tespiti ile ilgili özel bir düzenleme içerir?

Soru 8:

Değer esaslı (ad valorem) veya miktar esaslı (spesifik) türü olan yöntem damga vergisinin hangi özelliğini belirlemede kullanılmaktadır?

Soru 9:

I. Harçlar, Anayasamızın 73. maddesinde vergiler ile birlikte yer almaktadır II. Harçlar da vergiler gibi ancak kanunla konulabilir, kaldırılabilir veya değiştirilebilir. III. Kanunlarda açıkça harç alınmasını gerektirmeyen konularda harç alınması mümkün değildir. Harçlar ile ilgili yukarıdaki ifadelerden hangi/hangileri doğrudur?

Soru 10:

İstisnalar ve muafiyetler olmak üzere ikiye ayrılan damga vergisi özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi damga vergisinin basılı damga konulması şekliyle ödenebileceği belgelerden değildir?

Soru 12:

İstihkaktan kesinti yapmak suretiyle damga vergisini vergi dairesine ödeyecek olanlar yaptıkları ödemelerden kestikleri vergiyi aylık veya üç aylık muhtasar beyanname ile vergi dairesine o ayın kaçıncı günü akşamına kadar ödemeleri gerekir?

Soru 13:

ADL202U

Soru 14:

Birden fazla kişi tarafından imza edilen kağıtlar için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 15:

Bir ka^ğıtta toplanan birden fazla akit veya işlemin bir asıldan doğmuş olması ve bunların birbirine bağlı bulunması durumunda bunlardan sadece en yüksek vergi alınmasını gerektirdiği durumlarda aşağıdakilerden hangisi yapılır?

Soru 16:

Damga Vergisi Kanunu kaç yılında yürürlüğe girmiştir ?

Soru 17:

Aşağıda verilen devlet memurlarından hangisine, belediyelerin büyüklükleri ve konuları itibariyle yasal sınırda kalmak üzere gelir kanunu içinde yer alan harç geliri miktarlarını belirleme yetkisi verilmiştir?

Soru 18:

Damga vergisi kapsamındaki vergiler açısından kaç temel vergilendirme söz konusudur?

Soru 19:

M edeni, ticari ya da resmi-idari işlemler ile ilgili bir hususu ispat ve belli etmeye yarayan, yazılmış ve imzalanmış olan veya üzerine imza yerine geçe cek bir işaret konulmuş bulunan maddi varlığı haiz belgeler olarak tanımlanabilir. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

Soru 20:

Harçlar ve vergilerle ilgili hangi ifade doğrudur?