Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

İdari Yargı

19
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi karar düzeltmeye başvurabilmek için aranan sebeplerden biri değildir ?

Soru 2

Orta Zorluk

Yürütmenin durdurulması istemleri hakkında verilen kararlara karşı itiraz süresi kararın tebliğini izleyen günden itibaren kaç gündür?

Soru 3

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi ilk incelemede ele alınacak konulardan biri değildir ?

Soru 4

Orta Zorluk

Davanın taraflarının sunmasına veya talebine bağlı olmaksızın her çeşit incelemenin mahkeme tarafından yapılmasına ne ad verilir?

Soru 5

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi davanın taraflarının sunmasına veya talebine bağlı olmaksızın her çeşit incelemenin mahkeme tarafından yapılmasıdır?

Soru 6

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi dilekçeler üzerinde ilk inceleme sırasında incelenmez ?

Soru 7

Orta Zorluk

İdari yargıda temyiz kanun yolu için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 8

Orta Zorluk

Bir mahkeme kararının çekinmeye mecbur olan üyenin katılmasıyla alınarak kesinleşmiş olması halinde bu karara karşı başvurulabilecek kanun yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9

Orta Zorluk

Uyuşmazlığın çözümü için her türlü incelemeyi yapma yetkisi aşağıdakilerden hangilerini kapsamaktadır? I. İlgili kişi ve kuruluşlardan belge isteme; II. Keşif yapma III. Bilirkişiye başvurma IV. İfade alma V. Tanık dinleme

Soru 10

Orta Zorluk

Özel kanunlarında ayrı süre gösterilmeyen hallerde, Danıştay dava daireleri ile idare ve vergi mahkemelerinin nihai kararlarına karşı tebliğ tarihini izleyen kaç gün içinde Danıştay’da temyiz yoluna başvurabilir?

Soru 11

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi yargılamanın yenilenmesi için İYUK’un 53. Maddesinde belirtilen koşullardan biri değildir?

Soru 12

Orta Zorluk

Adli yargıda istinaf  sistemi kaç yılında kabul edil-miştir?

Soru 13

Orta Zorluk

İdari işlemlerde dava konusu işlemin bireylere ve topluma zarar vermesi ihtimaline karşı zararların önlenmesi için Danıştay ve ............'a işlemi durdurma yetkisi verilmiştir. Yukarıdaki boşluğa gelmesi gereken uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14

Orta Zorluk

İdari yargıda öngörülmüş kanun yolları aşağıda verilmiştir. Bu grubun içinde olmayan şıkkı işaretleyiniz.

Soru 15

Orta Zorluk

İdari yargıdaki duruşmalarla ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 16

Orta Zorluk

Danıştay dava dairelerinin nihai kararları ile bölge idare mahkemelerinin davalar hakkında verdikleri karar-lar, başka kanunlarda aksine hüküm bulunsa dahi Danış-tayda, kararın tebliğinden itibaren kaç gün içinde temyiz edilebilir?

Soru 17

Orta Zorluk

İdari yargılamada temyiz kanun yoluyla ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi veya hangileri doğrudur? I. Özel kanunlarda süre gösterilmeyen hallerde Danıştay dava daireleri ile Bölge İdare Mahkemeleri kararlarına karşı tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde temyiz yoluna başvurulabilir. II. İvedi yargılama usulüne tabi uyuşmazlıklarda verilen kararlara karşı 15 gün içinde temyiz yoluna başvurulabilir. III. Merkezi ve ortak sınavlara ilişkin kararlara karşı 5 gün içinde temyiz başvurusunda bulunmak gerekir. IV. Bölge idare mahkemelerinin kararları Danıştay dava daireleri; Danıştay dava dairelerinin ilk derece mahkemesi olarak verdiği kararlar ise konusuna göre İdari veya Vergi Dava Dairleri Kurulu’nca incelenir.

Soru 18

Orta Zorluk

İdari yargı ha^kim ve savcılarının Danıştay üyeliğine seçilebilmeleri için aşağıdakilerden hangisi gerekmektedir?

Soru 19

Orta Zorluk

Aşağıda verilenlerden hangisi idari yargılama usulünde bir davada duruşma yapılabilmesi için gereken koşullardan biri değildir ?

Derse Dön