logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Hukuk Dili Ve Adli Yazışmalar

Soru 1:

Tebligat Kanunu’nun 1.1.2019 tarihinden itibaren uygulanan yeni 7/a maddesine göre hangisine elektronik tebligat zorunlu değildir?

Soru 2:

Çekişmesiz yargı işlerinde aksine bir düzenleme bulunmadığı takdirde görevli mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Tebligat Kanunu’nun elektronik tebligata ilişkin 7/a maddesi, 7101 sayılı Kanunla(RG. 15.3.2018, S. 30361) değiştirilmiş olup özellikle kendisine elektronik tebligat yapılması zorunlu olan muhataplar bakımından, elektronik tebligatın kapsamı oldukça genişletilmiştir. Tebligat Kanunu’nun 1.1.2019 tarihinden itibaren uygulanan yeni 7/a maddesine göre, aşağıda belirtilen gerçek ve tüzel kişilere tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu değildir?

Soru 4:

Davacı (A) hükmün icrası sırasında, hükmün yeterli açıklıkta olmaması sebebiyle bir tereddüt yaşamaktadır. Davacı (A), bu anlaşılmazlığın giderilmesi amacıyla aşağıdaki hukukî imkânlardan hangisine başvurmalıdır?

Soru 5:

Belgelerde Süre Bulunması ve Tekit Yazısı hakkında hang ifade yanlıştır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi 4271 sayılı Medeni Kanunda tam Türkçe karşılığı bulunamadığı için aynen korunan kavramlardandır?

Soru 7:

Davacı taraf, şayet kendisini bir avuktala temsil ettiriyorsa bu durumda davadilekçesinin ekinde aşağıdakilerden hanginin yer alması gerekir?

Soru 8:

İmza niteliğini taşımayan ve çoğunlukla bir metnin kontrol edildiğine dair bir işaret anlamında kullanılan, uygulamada adın ve/veya soyadın baş harerinden oluşan belge unsuru aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Asliye hukuk mahkemesinde açılmış bir davada davanın açılmasından sonra, dilekçeler aşamasının başında aşağıdaki tutanaklardan hangisi düzenlenir?

Soru 10:

I. İlgililer arasında uyuşmazlık olmayan haller II. İlgililerin, ileri sürülebileceği herhangi bir hakkının bulunmadığı haller III. Hakimin resen harekete geçemediği haller Yukarıda verilenlerden hangisi veya hangileri çekişmesiz yargının uygulanması için gerekli ölçütlerdendir?

Soru 11:

Kamu kurum ve kuruluşları, mevzuattaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla süre belirtilmeyen bilgi ve görüş taleplerini talebin kendilerine ulaşmasından itibaren kaç gün içinde yerine getirmelidir?

Soru 12:

Duruşma tutanağı ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 13:

I. Davanın türü II. Davanın tâbi olduğu yargılama usulü III. Dilekçelerin tamamlanmasından sonra ön incelemenin duruşmalı yapılıp yapılmayacağına karar verileceği IV.Hâkim veya hâkimlerin ve zabıt kâtibinin ad ve soyadları ile sicil numaraları V. Tensip tutanağının başına mahkemenin adı, mahkeme çeşitli sıfatlarla görev yapıyorsa hangi sıfatla görev yaptığı Tensip tutanağında yukarıdakilerden hangisinin olması zorunludur ?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi 2003 yılındaki İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre değişiklik gösteren terimlerden biri değildir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi duruşma tutanğında mutlak olarak yer alması gereken hususlardan biri değildir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Resmi yazışmalarda belgenin özelliklerinden biri değildir.

Soru 17:

Tarafların sulhe ve arabuluculuğa teşvik edildikleri ve sonuçlarının ne olduğu, aşağıdaki tutanaklardan hangisinde yer almaktadır?

Soru 18:

Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 81. maddesi çerçevesinde belirtilen usule göre kanun tasarı ve teklieri görüşülür. Aşağıdakilerden hangisi bu usullerden biri değildir?

Soru 19:

Aşağıdaki çekişmesiz yargı işlerinden hangisi noterler tarafından da yapılabilir?