logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Bireyler Arası İletişim

Soru 1:

Davranışları, davranışların nasıl oluştuğunu ve zihinsel süreçleri inceleyen bir bilimdalı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

Aşağıdaki modellerden hangisi kitle iletişimi ile bireylerarası iletişim arasındaki temel farklılıklara dayanır?

Soru 3:

Bireylerarası iletişim sürecinde, bilgi akışının kademeli olarak alt kademeden bir üst kademeye doğru ilerlediği, birey­lerin yalnızca kendi üstü ya da altıyla iletişim halinde olduğu ağ yapısı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde iletişim sürecini oluşturan unsurlar sırasıyla verilmiştir?

Soru 5:

I. İleti açık ve anlaşılır olmalıdır. II. İleti doğru zamanda ve ortamda iletilmelidir III. İleti için uygun kanal seçilmelidir. IV. İletinin anlaşılırlığını ve iletimini aksatacak gürültü olamamalıdır. Yukarıdakilerden hangisi başaralı bir iletinin taşıması gereken özellikler arasında yer almaktadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi, etkili ve doğru konuşmanın bileşenlerinden biri değildir?

Soru 7:

............................., bireyin diğer bireye yönelik; düşünce bilgi ve inançları (bilişsel öge), olumlu ya da olumsuz duygusal tepkileri ya da nötr olma durumu (duyuşsal öge) ve ona karşı nasıl bir tavır ortaya koyacağını ve nasıl davranış geliştireceğini (davranışsal öge) belirler. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 8:

Bireylerarası iletişim ile ilgili verilen aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal güdü örneğidir?

Soru 10:

Aşağıda bireyler arası iletişim ağları ile ilgili verilen örneklerden hangilerinin diğerlerine oranla en düşük düzeyde merkeziyetçi oldukları söylenebilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi bir duygu değildir ?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi etkin bir geri bildirimin özellikleri arasında yer almamaktadır?

Soru 13:

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “sesletim” yanlışı yoktur?

Soru 14:

İletişim kavramı Latince’de “bilgiyi ileten” ya da “aktaran” anlamına gelen hangi kelimeden türemiştir?

Soru 15:

Ahmet: “Kısaca bunu mu demek istiyorsunuz?” Seda:  “Uyarman çok iyi oldu. Hiç bu açıdan düşünmemiştim.” Deniz: “Yeni bir şehre taşınmanın sizi başlangıçta rahatsız etmesi çok olağan bir durum.” Yukarıda verilen cümleler ile kişilerin kullandıkları dinleme becerilerinin eşleştirilmesi hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 16:

Aşamaları verilen dinleme sürecinin doğru sıralaması aşağıdaki hangi şıkta verilmiştir? I. Anlamlandırma II. Tepki verme III. İşitme IV. Anımsama V. Dikkat etme

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi soru türlerinden birisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi bir güdüdür?

Soru 19:

Arkadaşı ile dertleşen Merve Hanım; "az önce farklı bir psikolog randevusundan çıktım, beni o kadar iyi dinledi ki, ne araya girip soru sordu ne de yorum yaptı. Sabırla konuşmamın bitmesini bekledi. İlk defa içinde bulunduğum duygu durumunu bu kadar güzel ifade edebildim ve ilk defa doğru anlaşıldığımı hissettim" demiştir. Merve Hanım'ın bahsettiği psikolog, danışanından doğru bilgileri almak ve doğru geri bildirimde bulunmak için çaba harcayarak yaptığı dinleme türü, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi atılganlık haklarından değildir ?