logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Deprem ve Deprem Güvenliği

Soru 1:

Yerkabuğunu oluşturan levhaların yavaş hareketleri sonucu oluşan gerilmelerin etkisiyle kabuğun bazı bölgelerinde uzun yıllar boyunca enerji birikir. Aşağıdakilerden hangisi adı geçen gerilme türlerinden biri değildir ?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi yığma binalarda düşey taşıyıcı sistem elemanlarından biridir?

Soru 3:

Temmuz 2018 itibarı ile ülkemiz genelinde sigortalılık oranı nedir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi DASK poliçesi kapsamında değildir?

Soru 5:

yüzyılda en fazla can kaybına neden olan kaydedilmiş deprem aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Deprem etkisi ile hasar gören binalarda yapılması gereken hasar tespiti işlemleri kimler tarafından yapılmalıdır?

Soru 7:

Deprem sigortası ve toplumun afetlere karşı kapasitesinin arttırılmasında önemli bir rol oynayan Yeni Zelanda Deprem Komisyonu kaç yılında kurulmuştur?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi enkazda çalışırken alınması gereken önlemlerden biri değildir?

Soru 9:

«Orta hasar » hasar sınıfında bulunan bir binanın hasar çarpanı kaç olarak hesaplanmıştır?

Soru 10:

I. Yer kabuğunun hemen altında yer alır. II. Çekirdeğe kadar uzanır. III. 2.900 km kalınlığa sahiptir. IV. Yer kürenin en sıcak kısmıdır. V. Ortalama sıcaklığı 5.500 derecedir. Yukarıda yer kabuğunun mantı bölümü ile ilgili verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 11:

Deprem hasar görmüş bir binanın en büyük yatay yer değiştirme yapmış olan katının yüksekliği 340 cm ise bu binanın ağır hasarlı sayılabilmesi için göreli ötelenme kaç cm olmalıdır?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi Betonarme binalarda yatay taşıyıcı sistem elemanlarından biridir?

Soru 13:

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) idari olarak aşağıdaki kurumlardan hangisine bağlıdır?

Soru 14:

INSARAG işaretleme sisteminin önemi aşağıdakilerden hangisinde /hangilerinde doğru verilmiştir? I)Kentsel arama ve kurtarmada operasyon durumunu gösterir. II.Ekipler ve saha personeli arasında bilgi paylaşımını sağlar. III. Koordinasyonu güçlendirerek, karışıklıkların önüne geçer.

Soru 15:

Binaların deprem sırasında hasar görmesi neye bağlıdır? I. Depremin şiddetine II. Binanın üzerinde bulunduğu zeminin özelliklerine III. Binanın depreme dayanıklı olarak tasarlanıp tasarlanmamasına

Soru 16:

Huni şeklinde ilerlenmesinin; personel, yaralı, sedye tahliyesi ve malzeme araç gereç giriş çıkışı sirkülasyonunun rahat sağlanmasını sağlamaktadır. Hangi enkaza giriş tekniğinde uygulanır?

Soru 17:

Enkaz insan kulağının duyamayacağı sesleri algılayamayacak durumdaysa ve  küçük deliklerden enkaz altını gözle görmek mümkün görünmüyorsa aşağıdakilerden hangisi ile arama yapılır?

Soru 18:

Enkaz destek sistemlerinde tahkimatın amacı aşağıdakilerden hangisinde/hangilerinde doğru olarak verilmiştir? I. Mevcut yapıyı hareket ettirmeden sabitlemek II. Yapıyı payandalarla sağlamlaştırmak III. Yükleri dağıtarak yere aktarmak

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi ahşap destekleme sistemlerinden biri değildir?

Soru 20:

3 sn lik 1 uzun sinyal 3 sn lik uzun ve 1 sn lik kısa sinyal Yukarıda süreleri verilmiş ve Insarag kritelerine göre belirlenmiş sinyal sistemleri hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?