logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Deprem ve Deprem Güvenliği

Soru 1:

ABD'de depremlerden oluşabilecek zararların azaltılması ve olası durumda hasarın karşılanması için uygulamada olan bir sigorta sistemi aşağıdakilerden hangisidir ?

Soru 2:

CEA hangi yıl kurulmuştur?

Soru 3:

I. Ateş Çemberi denilen bölgede bulunur. II. Tarım Sigortası sistemi etkin ve yaygın olarak kullanılmaktadır. III. Deprem Sigortası Kurumu, 2013 yılında Asya Kalkında Bankası'nın desteğiyle başlamıştır. Yukarıda özellikleri verilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Japonya Reasürans Şirketi'nin kuruluş amacı aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 5:

İtalya'daki Pisa kulesi'nin eğik oluşu nasıl açıklanmaktadır?

Soru 6:

"1964 Niigata Depremi ve 1995 Kobe Depremleri , ülkenin afet yönetimine bakış açısını değiştirmiştir. Meydana gelen her olaydan alınan derslerle,Deprem Reasürans Şirketi  kurulmuş olup afet yönetim sistemleri sürekli iyileştirilmiştir." Bu bahsedilen devlet aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7:

Aşağıda verilen ülkelerden hangisi deprem sonrası bir hasar tespit yöntemi geliştirmemiştir?

Soru 8:

"Yaralı, yıkılmış olan binanın uç kısımlarında ise ve o noktalarda boşluklar oluşmuşsa, yaralıya ulaşmak için ............................  yöntemi kullanılır." Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 9:

Deprem öncesinde deprem anında kullanılabilecek olağan çıkışların ve belki ilk anda aklınıza gelmeyen arka kapı, pencere gibi diğer çıkışların belirlenerek değerlendirilmesi. Düşerek veya kayarak kapıları kapatabilecek eşyaların yerleri değiştirilmeli, mümkünse duvara sabitlenmelidir. Bu tür önlemler hangi deprem güvenliği uygulamaları kapsamında değerlendirilebilir?

Soru 10:

Hasar kodu B tipi ve hasar sınıfı orta olan bir binanın hasar çarpanı nedir?

Soru 11:

Japonya Deprem Reasürans Şirketi kaç yılında kurulmuştur?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi üstlerinde bulunan duvarları ve döşemeleri taşıyarak duvar ve döşeme yüklerini kolonlara aktaran üst-yapı elamanıdır?

Soru 13:

Yerin içinde depremin enerjisinin ortaya çıktığı noktaya ne ad verilir?

Soru 14:

Afet sonrası altın saatler olarak tanımlanan saat dilimi hangisinde doğru verilmiştir?

Soru 15:

I. Sağ yönlü doğrultu atımlı diri bir faydır. II. Zonu geniliği 10-100 km arasında değişir. III. Sığ odacıklı, yıkıcı depremlere sebep verir. Yukarıdakilerden hangileri Kuzey Anadolu Fayı ile ilgili doğru olarak verilmiştir?

Soru 16:

Kaliforniya’daki, San Andreas Fayı ülkemizdeki depremlerin birçoğunun oluşma nedeni olan hangi fay ile yaş, salınım gibi bazı benzer özellikleri göstermektedir ?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde deprem bilinci oluşturmak üzere çalışan başlıca kurumlardan biri değildir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi depremden sonra yaşamsal olarak değerli 'altın saat'in olarak adlandırılan zamanın karşılığıdır?

Soru 19:

Hangi hasar tespit aşamasında binanın hasar düzeyine, içine girilerek ve yalnızca taşıyıcı olan duvarlar incelenerek karar verilir?

Soru 20:

DASK ' ın açılımı hangisidir?