logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Göç Ve Göç Sorunları

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi, vücudun gereksinim duyduğu besin ögelerinin yetersiz miktarda ve içerikte alınmasıyla ortaya çıkan klinik durum olarak tanımlanmaktadır?

Soru 2:

Geçici koruma Türk mevzuatına hangi kanun ile girmiştir?

Soru 3:

Uyum politikaları ve toplumsal kabul ile ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’den uluslararası koruma talep eden yabancılara sağlanacak korumanın kapsamı ve uygulanmasına ilişkin hükümler biri değildir?

Soru 5:

İş yerinde istihdamı sürdürmek, gelişebilmek ve ilerleyebilmek için gereken niteliklere sahip olunması anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan "Yaşam Kalitesi" tanımıdır?

Soru 7:

Osmanlı Devletinin dağılma döneminde beş milyondan  fazla Müslümanın Balkanlar ve Kafkasya’dan Anadolu’ya yönelik tarihimizdeki bu zorunlu kitlesel göçler hangi göç türü kapsamında değerlendirile bilir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi, üretim sürecinde kullanılan faktörlerden biri değildir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi göç veren bölgeler bakımından ortaya çıkan olumlu sonuçlardandır?

Soru 10:

Yerinden Edilme İzleme Merkezi (IDMC) nüfus hareketleri ölçeğine göre bir göçün mega olay olarak değerlendirilebilmesi için yer değiştiren kişi sayısının ne kadar olması gerekmektedir?

Soru 11:

Toplu göç hareketlerini oluşturan nedenlerin başında aşağıdakilerden hangisi gelir?

Soru 12:

Hangisi göçmenler için psikolojik uyum sürecinde kendisini gösterir?

Soru 13:

1970 ve 1980’de Fransa’da sosyal güvenlik sistemi dışında kalan bazı marjinal grupların durumunu tanımlamak ve analiz etmek için kullanılan, sosyal hareketlere katılmada başarısızlık, işsizlik ve yoksullukla birlikte bireylerin yada grupların yaşadıkları topluma tam olarak uyum sağlayamamaları biçiminde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Bir ülkede iş gücünü (emek arzını) belirleyen faktörleri üçe ayrılmaktadır. Bunlardan hangisi sosyal güvenlik ile ilgili yasalar, sendikal haklar gibi etmenleri kapsamaktadır?

Soru 15:

Hangisi göçmen grupların benimsediği kültürleşme stratejileri arasında yer almaz?

Soru 16:

Ülkesini terk etmiş bulunan göçmenlerin tekrar geri dönerek ülkelerinin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama uyum sağlaması sürecine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Türkiye farklı dönemlerde farklı şekiller alan uluslararası göç ve sığınma hareketlerine sahne olmuştur. Türkiye' ye 1989 yılında hangi ülkeden 345 bin kişi göç etmiştir ?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi Ravenstein’ın ortaya koyduğu göç kanunları arasında yer almamaktadır?

Soru 19:

Kültürel sürekliliği sağlama ve baskın gruplarla etkileşim kurma istek düzeyi düşükse aşağıdaki durumlardan hangisi söz konusu olmaktadır?

Soru 20:

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği hangi yılda kurulmuştur?