Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Kbrn Savunma Ve Güvenlik

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi mektup şeklinde gönderilen şüpheli paketlerin tanınmasında şüphe oluşturacak bulgulardan biri değildir?

Soru 2

Orta Zorluk

Kimyasal ajandan temizlenme işleminde, fiziksel temizleme aşağıdakilerden hangisi ile yapılır?

Soru 3

Orta Zorluk

I.Kimyasal ve biyolojik silahların kullanımı ilk kez 1945 yılında, 40 ülkenin Cenevre Protokolünü imzalaması ile yasaklanmıştır. II.I. ve II. Dünya Savaşı'nda biyolojik ajanları kullanan ülkeler olmuştur. III.11 Eylül 2001 yılında Amerika’da Dünya Ticaret Merkezine yapılan saldırı sonrası, şarbon bakterisi içeren çok sayıda zarf gönderilmiştir. IV.Biyolojik ve Toksin Savaş Ajanlarının üretimi, stoku ve geliştirilmesini yasaklayan Biyolojik Silahlar Sözleşmesi şu ana kadar 171 ülke tarafından imzalanmış ve günümüze kadar söz konusu sözleşmeye uyulduğu gözlemlenmiştir. Yukarıda biyolojik savaşların tarihi gelişimi ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 4

Orta Zorluk

G ve V sinir ajanları içerisinde öldürücü etkisi en yüksek olan kimyasal ajanlar aşağıdaki hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

Soru 5

Orta Zorluk

Aşağıda verilen BSA olarak kullanılabilecek başlıca virüsler ve sebep oldukları hastalıklar hangi seçenekte yanlış eşleştirilmiştir?

Soru 6

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi istenen terörist etkinin yaratılması açısından saldırılara hedef olabilecek elverişli yerlerden biri değildir?

Soru 7

Orta Zorluk

Radyoaktif olmayan sıradan atıklardan farklı bir şekilde işlem görmesi gerekmeyen çok düşük aktivite derişimlerine sahip olan atık aşağıdaki seçeneklerden hangisinde verilmiştir?

Soru 8

Orta Zorluk

Kimyasal ajanlara karşı korunma ihtiyacı, ilk olarak I. Dünya Savaşı sırasında Almanların hangi kimyasal ajanı kullanmasıyla ortaya çıkmıştır?

Soru 9

Orta Zorluk

Metal bir hedefin bir elektron demetiyle ışınlanmasıyla üretilen yüksek enerjili fotonlardan oluşan radyasyon kaynağı nedir?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Doğal Radyasyon kaynaklarından değildir?

Soru 11

Orta Zorluk

Seçeneklerden hangisinde BSA olarak kullanılabilecek bakteri ve sebep olduğu hastalık doğru şekilde eşleştirilmiştir?

Soru 12

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Radyasyonun insan sağlığı üzerindeki etkilerinden değildir?

Soru 13

Orta Zorluk

Radyonüklitler ile etiketlenmiş farmasötiklerin tanı ya da tedavi amacıyla kullanımna verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14

Orta Zorluk

Kimyasal savunmanın kurulmasında dört önemli basamak vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu basamaklardan değildir?

Soru 15

Orta Zorluk

BSA larla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlılştır?

Soru 16

Orta Zorluk

"Düşük dozlarda bile öldürücü olabilmektedirler, doğal koşullara dayanıklıdırlar, kolay üretilirler, taşınmaları ve yayılmaları kolaydır. Bu sebepler ile önemli ve kullanılma potansiyeli yüksek BSA’lardır. İnsanoğlu tarafından tarih boyunca, hayvanlardan, bitkilerden ve mikroorganizmalardan elde edilmiş savaşlarda ve özellikle terör saldırılarında suikast amacıyla kullanılmıştır." Yukarıdaki tanımlama hangi tür BSA'ya  için yapılmıştır?

Soru 17

Orta Zorluk

A Grubu BSA’ların Ortak Özellikleri Hangileridir? I.   Birinci en öncelikli BSA’lardır. II.  Ülke güvenliği açısından yüksek risk oluşturur. III.  Kolayca yayılabilir veya kişiden kişiye kolayca bulaşabilir. IV.  Yüksek ölüm oranları ile sonuçlanır. V.   Halk sağlığına büyük etki potansiyeline sahiptir. VI.  Kamusal panik ve sosyal bozulmaya neden olabilir. VII. Halk sağlığı için özel hazırlıklar gerektirir

Soru 18

Orta Zorluk

Belirli bir miktarda radyoaktif maddede kendiliğinden gerçekleşen dönüşümlerin hızı ne olarak bilinir?

Soru 19

Orta Zorluk

Bir radyonüklidin aktivitesinin, başlangıçtaki değerinin yarısına düşmesi için geçen süre hangi isim ile ifade edilir?

Soru 20

Orta Zorluk

I. Dünya Savaşı sırasında ilk kez hangi kimyasal ajan hangi devlet tarafından kullanılmıştır?

Derse Dön