logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kbrn Savunma Ve Güvenlik

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi KSS'yi imzalayan devletlerden bir tanesidir?

Soru 2:

Aşağıdaki silah türlerinden hangisinin maliyeti diğerlerine göre daha ucuzdur?

Soru 3:

Kimyasal Silahların Geliştirilmesi, Üretimi, Stoklanması ve Kullanımının Yasaklanması Hakkındaki Kanun gereği aşağıdakilerden hangisi kimyasal silah kullanan kimseye uygulanacak cezadır?

Soru 4:

Silahsızlanma uluslararası boyutta ilk kez kapsamlı bir şekilde nerede görüşülmüştür?

Soru 5:

"Silahsızlanma" kavramı, uluslararası boyutta ilk kez kapsamlı bir şekilde nerede görüşülmüştür?

Soru 6:

Aşağıdaki teknolojilerden hangisi, kimyasal ajanların çeşitli solüsyonlar ile etkileşime girdiğinde meydana gelen kimyasal reaksiyonlara dayanmaktadır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi uçuculuğuna göre sınıflandırılmış kimyasal savaş ajanlarından biridir?

Soru 8:

Ortamdaki KBRN ajanının teşhis edilemediği durumlarda uygulanan en yüksek seviyede, deri cilt, göz ve solunum ko­ruması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

KBRN ajanlarının tespiti ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Soru 10:

I. Kimyasal Maddeler II. Biyolojik Organizmalar ve Maddeler III. Radyasyon Yayma Düzenekleri IV. Nükleer Düzenekler V. Patlayıcılar Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri KİS olayının kategorilerindendir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi uyuşturucu özellikli ajanlardan biridir?

Soru 12:

I.Kitle imha silahları; nükleer, kimyasal ve biyolojik silahlar dışında kalan ve her orduda kullanılan, gücü, niteliği bilinen silahlardır. II.Kitle imha silahları kullanıldıktan sonra, insan ve hayvan sağlığını olumsuz etkilemekte ve çevreye verdiği zarar kullanılan ajana göre bir süre daha devam etmektedir. III.Kitle imha silahlarının konvansiyonel silahlardan en önemli farkı, konvansiyonel silahların birçok kez kullanımı sonucu ortaya çıkabilecek zararın, kitle imha silahlarının bir kullanımı ile ortaya çıkabilmesidir. Kitle imha silahları ile ilgili olarak yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 13:

Aşağıdakilerden Hangisi Nokta dedeksiyonu teknolojilerindendir?

Soru 14:

Hidrojen Siyanür nasıl bir sıvıdır?

Soru 15:

Doğru akımın uygulandığı bir tampon çözeltide yüklü taneciklerin göç hızlarındaki farklara dayanan ayırma yönteminin farklı bir versiyonudur. Ayırıcı güç olarak iyonların büyüklüğü ile yüklerinin oranını kullanır, kolon boyunca mevcut olan elektrik alan ayırmayı sağlar. Yukarıda açıklamaları verilen kimyasal savaş ajanı tespiti teknolojisi aşağıdaki şıklardan hangisinde verilmiştir?

Soru 16:

Biyolojik etkenler, enfeksiyon risk düzeyine göre kaç risk grubunda sınıflandırılır?

Soru 17:

Kimyasal toksinler GDO’lar Bakteriler Virüsler Funguslar Yukarıdakilerden hangileri tarımsal terör amaçlı kullanılabilecek ajanlardandır?

Soru 18:

1925 yılında imzalanan Cenevre Protokolü ile aşağıdakilerden hangilerinin savaşta kullanılması yasaklanmıştır?

Soru 19:

I. Deprem, sel, fırtına, toprak kayması, çığ. II. İltica ve nüfus hareketleri. III. Yangınlar ve kazalar. VI. Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer madde kazaları veya olayları. Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi görevleri arasında yer alır?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi KBRN savunma prensiplerinden biri değildir ?