logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kbrn Savunma Ve Güvenlik

Soru 1:

Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer maddelerin meydana getireceği tehlikelere karşı alınacak önlemleri ve yapılacak çalışmaları tespit etmek ve bunlarla ilgili bakanlık, kamu ve özel kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak hangi kurumun görevidir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi KBRN savunması planlaması yapılarken esas alınan prensiplerden biri değildir?

Soru 3:

Nükleer bir saldırının ilk belirtisi nedir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi biyolojik bir olayı elektriksel bir sinyale dönüştürmek için kullanılır?

Soru 5:

Aşağıdakilerden hangisi uzaktan algılama teknolojileri kapsamındadır?

Soru 6:

Ortamda KBRN savaş ajanı olmaması durumunda ölçüm sistemi ikaz vermesi durumu nasıl tanımlanmaktadır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi tarımsal terör amaçlı kullanılabilecek ajanlar arasında yer almaz?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi gıda zehirlenmelerinin olması için gerekenler arasında yer almaz?

Soru 9:

Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

Soru 10:

Basınç Etkisi Parça Etkisi Isı Etkisi Yukarıdakilerden hangisi ve hangileri patlayıcı maddenin patlamasıyla meydana gelen etkilerdendir?

Soru 11:

Yaralı ve hastaları o an ki durumlarının ciddiyetine göre sınıflandırıp; tedavi, bakım ve tahliye konularında önceliklerini belirleme ve sıraya sokma süreci aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Nükleer silahların ani (ışık, ısı, basınç ve ilk radyasyon) ve kalıntı (radyoaktif serpinti) etkileriyle konvansiyonel silahların tesirlerine, kimyasal ve biyolojik harp maddelerine karşı korunmak amacıyla Devlet tarafından inşa edilen sığınaklar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Kan zehirleyici bir ajan ile yapılan saldırı sonucu yaralanan hastaya panzehir olarak aşağıdakilerden hangisi verilir?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi KBRN savunması planlanırken, komple ve detaylı bir savunma ortaya koymayı sağlayan beş bileşenden değildir?

Soru 15:

1812 yılında geliştirilmiştir. Küf kokulu ve renksiz olan bir gaz, akciğerlerde ödem oluşturarak ölüme sebep olmaktadır. İlk kez Aralık 1915’te Almanlar tarafından kullanılmıştır. Bahsedilen gaz hangisidir?

Soru 16:

Farklı moleküllerin eser miktarları arasındaki zor ayırabilen çok küçük farklılıkları tespit etmek için tasarlanmış ve mikro litre veya miligram mertebesinde sınırlı hacimde numune analiz edebilen laboratuvar odaklı Kimyasal savaş ajanlarının tespiti için kullanılan teknolojiler hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi sivil savunma faaliyetleri kapsamına yer almaz?

Soru 18:

Aşağıdaki kanunlardan hangisi salgın hastalıklar ile ilgili hükümler içermektedir?

Soru 19:

".........., sağlıklı yaşam için çevreyi sağlıklı ve temiz tutmak ve insan sağlığına zararlı olabilecek faktörleri ortadan kaldırmak şeklinde tanımlanabilir. ........., insan sağlığının korunması ve uzun süre yüksek düzeyde tutulması amacına yönelik olup; sağlık bilimi, sağlık hizmetleri, koruyucu hekimlik gibi kavramları da içerir." Yukarıdaki noktalı yerlere sırası ile aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi KBRN savunması planlanırken, komple ve detaylı bir savunma ortaya koymayı sağlayan beş bileşenden biri değildir?