logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

İl düzeyinde iki ayrı plan olmaması için hangi kurumlar tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda İL-SAP’ın içeriği önemli ölçüde korunarak Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planına entegre edilmiştir?

Soru 2:

18 Aralık 2013 tarih ve 28855 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Türkiye’de müdahale planlarının düzenlendiği yönetmelik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi HAP Hazırlama Kılavuzu’nda hastanenin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili organizasyon şemasındaki temel fonksiyonlardan biri değildir?

Soru 4:

İl düzeyinde olası afetlere ilişkin zarar azaltma ve hazırlık çalışmaları Müdahale aşaması Rehabilitasyon ve yeniden yapılanma çalışmaları Yukarıdakilerden hangileri İL-SAP içeriğinde yer almaktadır?

Soru 5:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de sağlık afet ve acil durum planlarının kaç temel yaklaşıma sahip olması gerektiğini belirtir?

Soru 6:

Acil durum plan raporunun içeriği aşağıdaki asgari başlıklardan hangisinden oluşmaz?

Soru 7:

BM Afet Azaltma Dünya Konferansı’nı takiben, Hyogo C¸erçeve Eylem Planı’nı (2005-2015) mevcut hastanelerin afetlere karşı güvenli ha^le getirilmesi ve yeni kurulacak hastanelerin afetlere karşı güvenli inşa edilmesi yaklaşımının öneminin kabul edildiği ilke hangisidir ?

Soru 8:

Türkiye’de uzun yıllar acil yardım planlarının hazırlanması, 7269 sayılı yasanın 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan hangi yönetmelik gereğince yapılmıştır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi iş yerinde yapılan tehlikelerin belirlenmesi ve risk değerlendirmesi yapılarak ilk yardım gerektirecek muhtemel olaylardan birisi değildir?

Soru 10:

Yıllık HAP eylem planı kimin onayından sonra, hastanenin bağlı bulunduğu yıllık HAP eylem planının incelenmesinden sorumlu kuruma/ makama gönderilir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi yangınla mücadele ekibinin görevlerinden birisidir?

Soru 12:

Acil durumlara hazırlık için herhangi bir maden işletmesi belirlediği acil durumlar için ne kadar süre içerisinde bir tatbikat yapmalıdır?

Soru 13:

HAP kapsamı ve işleyişi çerçevesinde İl Sağlık Müdürlüğünün afetlerde sağlık hizmetlerini yürütmekle görevli şubesi/birimi tarafından yerel olarak gerçekleştirilen HAP düzenlemesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 14:

Türkiye’de ülke ve il düzeyindeki planlar için çıkarılan son yasal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdaki şıklardan hangileri TAMP kapsamında hazırlanan sağlık hizmet grubunun görev ve sorumluluklarındandır? I-Mobil ve sahra hastanelerini hazır bulundurmak ve afet sonrası gerekebilecek acil durum ekipmanıyla donatmak. II-Afet bölgesine yeterli personel ile araç gereç ve malzemeyi göndermek, sevk ve idare etmek. III-Afet bölgesinde triaj, ilkyardım, acil tıbbi yardımı yapmak. IV-Hasta ve yaralıların tahliyesi ve tedavisini yapmak. V-Salgın hastalıklarla mücadele kapsamındaki hizmetler ile karantina izolasyon hizmetlerini yürütmek. VI-Salgın hastalıklar açısından çevresel ve suya bağlı risk faktörlerinin önlenmesi hususunda ilgili kurumların koordinasyonunu sağlamak.

Soru 16:

I. Yöneticiler II. Uzmanlar III.Öğretmenler IV. Aileler V. Öğrenciler Okul afet ve acil durum yönetimi planlama çalışmalarında,yukarıda verilen kişilerden kimler işbirliği içinde çalışmalıdır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi dış paylaşıma örnek olarak verilebilir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi HAP Hazırlama Kılavuzu çerçevesinde Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hazırlamakla görevli değildir?

Soru 19:

yerel düzey sağlık hizmet grubu operasyon planı hangi plan kapsamında hazırlanmak zorundadır?

Soru 20:

Hastanenin en yetkili kişisi başkanlığındaki Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hazırlama komisyonu tarafından hazırlanan  Hastane Afet ve Acil Durum Planı yılda kaç kez güncellenmektedir?