logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Hastanelerin afet tehlikeleri karşısında zarar görebilirliği dolayısıyla personelin, hasta ve hasta yakınlarının can güvenliğini korumak, yatırım ve donanımın zarar görmesini önlemek, HAP'ın hangi temel hedefidir?

Soru 2:

Etki derecesi 1 olan bir afet insanların ne kadarını etkileyebilir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi okullar için hazırlanacak olan afet ve acil durum yönetimi planlamasının alt hedeflerinden biri değildir?

Soru 4:

Yönetim sistemi standardına göre, bir işletmenin hangi unsurları aşağıdaki yargılardan hangisi veya hangileri acil durum pla­nında dikkate alması gerekmektedir? Muhtemel kazaların ve acil durumların ta­nımlanması Acil durumda yönetimi üstelenecek kişinin belirlenmesi Acil durumda personel tarafından yapıla­cak işlemlerin ayrıntılarının belirlenmesi Tahliye yöntemleri

Soru 5:

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) süreci Sağlık Bakanlığı'nın illere gönderdiği 48865 sayılı yazısı ile resmi olarak hangi yıl başlamıştır?

Soru 6:

Acil durum toplantı yeri ile ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır?

Soru 7:

Yangının meydana geldiği acil durumlarda, ışıklı ve sesli alarm sisteminin zarar etkisini ve yayılımını engellenmesi neyin örneğidir?

Soru 8:

Etki derecesi 4 olan bir afet eğitim sürekliliğini ne kadar süreyle etkileyebilir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi, İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik’in 12’nci maddesine göre hazırlanacak krokilerde bulunması gereken unsurlardan biri değildir?

Soru 10:

5393 sayılı Belediye Kanununa göre belediyeler aşağıdaki planlardan hangisini hazırlamak zo­rundadır?

Soru 11:

Risk analizi sonucu tehlikenin etkileyeceği değişkenlerden birinin üretimin sürekliliği olduğu bir kurum aşağıdakilerden hangisi olabilir?

Soru 12:

Dünya Sağlık Örgütü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi tehlike analizinin fiziksel karakteristiklerinden birisi değildir ?

Soru 14:

Müdahale sisteminin koordinatörlüğü kim tarafından yürütülmektedir?

Soru 15:

İşyerlerinde acil durum planları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Soru 16:

İş yerinde acil durum planlaması yapılması neden gereklidir?

Soru 17:

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik'e göre bir işletmenin kimyasal atıklarını düzenli depolaması hangi süreci yerine getirdiğini göstermektedir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangileri afet ve acil durum müdahale planlaması ile ilgili doğru bilgi içermektedir? I. Afet ve acil durum müdahale planlamasının amacı operasyonun daha hızlı ve etkili sürdürülebilmesi için gerekli olan hazırlıkların önceden tamamlanmasıdır II. Sürecin genel koordinasyonu merkez teşkilatta Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, tarafından koordine edilmektedir III. Sürecin genel koordinasyonu taşra teşkilatında İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri tarafından koordine edilmektedir IV. İhtiyaç halinde İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri plan şablonlarını güncelleme hakkına sahiptirler

Soru 19:

Afet öncesi dönemi kapsayan çalışmalar aşağıdakilerden hangisinde doğru şekilde verilmiştir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden şıklardan hangisinde zarar görebilirlik çeşitleri doğru olarak verilmiştir?