logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Hangi yönetmelik kapsamında her iş yerinin acil durum planı da hazırlaması ve uygulaması zorunlu hale getirilmiştir?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi altyapısal risklere bir örnek teşkil etmektedir?

Soru 3:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) de sağlık afet ve  acil durum planlarının kaç temel yaklaşıma sahip olması gerekmektedir?

Soru 4:

Acil durum planının başarılı olması ve uygulanması açısından çok önemli olan unsur nedir?

Soru 5:

Afet durumlarında hastanenin kaç saat için kendine yeterli kaynaklara sahip olması gereklidir ?

Soru 6:

I. Varsa eksikleri gider II. Mevcut imkan ve kaynakları belirle III. Tehlikeleri belirle IV. Tehlike ve riskleri önle veya azalt Yukarıda verilen zarar azaltma çalışmalarının aşamaları, en önce yapılması gerekenden en son yapılması gereken işe kadar hangi şekilde sıralanmalıdır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi HAP hazırlama kılavuzu (2016) bölümlerinden DEĞİLDİR?

Soru 8:

Planın hazırlandığı yapıya uygun tasarlanmalıdır. Başka planlardan bağımsız olmalıdır. Ekip çalışması ve gerçekçi bir iş bölümü esastır. Güncellenmeli ve tatbik edilmelidir. Yukarıdakilerden hangileri sağlık afet ve acil durum planlarının temel yaklaşım ve prensipleri arasında sayılabilir?

Soru 9:

I:  Plan hazırlanma aşamasında ekip çalışması ve gerçekçi bir iş bölümü esastır. II: Plan bir üst planın parçası olmalıdır. III: Planlar planın hazırlandığı yapıya uygun tasarlanmalıdır. Afet ve Acil Durum Planlarının hazırlanmasında yukarıdaki seçeneklerden hangisi ya da hangilerine dikkat edilmesi gerekmektedir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi okulların hazırlayacakları afet ve acil durum planlarının ana özelliklerinden biri değildir?

Soru 11:

............doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikelerle çevresel bozulmaların afet sonucunu doğurmasını önlemek veya etkilerini azaltmak amacıyla, afet öncesinde sırasında ve sonrasında alınması gereken yapısal veya yapısal olmayan önlem ve faaliyetlerin tümüne denir. Tanımı yapılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 12:

Okul afet ve acil durum yönetimi planlamasını gerçekleştirecek olan okulların planlarını hızlı ve etkili bir şekilde hazırlayabilmelerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan ve planlama sürecini anlatan klavuz aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

İşyerlerinde acil durum müdahale yöntemleri ne şekilde olamaz ?

Soru 14:

Okul afet ve acil durum yönetim kurulu içerisinde aşağıdakilerden hangisinin kesinlikle olması çalışmaların sağlıklı yürütülmesi ve başarısı için gereklidir?

Soru 15:

İl yönetimlerine yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla ilin özelliklerini de dikkate alarak gerekli “Afet ve Acil Durum Planlarını” yapma, ekip ve donanımı hazırlama görevi verilen kanun aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Afet ve acil durumlarında Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatının yapısı ve işleyişi belirlenip ve ildeki tüm şubelerin afetlerdeki görev tanımları belirlendiği İL-SAP ana başlığı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi HAP Hazırlama Kılavuzu bölüm başlıklarından biri değildir ?

Soru 18:

Tüm paydaş kişi ve kurumların afet ve acil durum görev ve sorumluluklarının tanımlanmasıyla standart işleyiş ve uygulama kurallarının oluşturması aşağıdaki Hastane Afet ve Acil Durum amaçlarından/hedeflerinden hangisinin kapsamında yer almaktadır?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisinde acil durum ''büyük fakat genellikle yerel imkânlarla baş edilebilen çapta, ivedilik gerektiren tüm durum ve hâller’ ’ olarak tanımlanmıştır?

Soru 20:

Aşağı seçeneklerden hangisi İL SAP programında yer alan ve  Müdahale Aşamasının Planlanması olarak adlandırılan bölümün alt başlıkları arasında yer almaz?