logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Türkiye'de deprem tehlike haritlarını hazırlama görevi hangi bakanlığa aittir?

Soru 2:

I. Açıkta kalan görevleri belirlemek II. Yetkileri tanımlamak III. Kurumlar arası işbirliğini arttırmak IV. Afet risklerini en aza indirmek V. İhtiyaç analizi yapmak Yukarıdakilerden hangileri afet müdahale planlama sürecinin doğrudan amaçları arasında yer alır?

Soru 3:

İyi bir afet planının hazırlanabilmesi ve bunun kullanılabilir olması için sahip olması gereken özellikler arasında aşağıdakilerden hangisi yer almaz ?

Soru 4:

I. Araç Teslim Alma Belgesi II. Ön Tespit Formu III. Yerleşim Yerleri Genel Bilgi Formu 7269 sayılı yasanın 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan “Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik” 76 maddeden ve 24 ekten oluşmaktadır. Yukarıda verilen eklerden hangileri ilgili yönetmelikte yer almaktadır?

Soru 5:

I. İl Afet Müdahale Planı II. Okul Afet ve Acil Durum Planı III. Belediye Afet ve Acil Yardım Planı Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri yasal olarak hazırlanması gereken acil durum ve afet yönetimi ile ilgili planlardandır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi zarar görebilirliğin dolayısı ile afetin büyük boyutlara ulaşmasının temel nedenlerinden birisidir?

Soru 7:

İL-SAP Uygulama yönergesi hangi yıl yürürlükten kaldırılmıştır?

Soru 8:

Afet yönetiminin bir döngü şeklinde gösterilmesinin sebebi nedir?

Soru 9:

Planlama sürecinde planlama ekibinin oluşturulmasından hemen sonra hangi adım gelmektedir?

Soru 10:

Bir planlama faaliyetinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi Afet öncesinde Afet ve acil durum yönetimi planlarının temel amaçlarından birisi değildir ?

Soru 12:

I. Belediye Afet ve Acil Yardım Planı II. Büyükşehir Belediyesi Afet ve Acil Yardım Planı III. Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) IV. Okul Afet ve Acil Durum Planı Yukarıdakilerden hangileri yasal olarak hazırlanmak zorunda olan planlar arasındadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi acil durum ve afet yönetiminin zarar azaltma aşamasının hususlarından birisi değildir ?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi Afet ve Acil Durum Merkezinin operasyon servisi böümünde görev almaktadır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi bir kurum veya yerleşme biriminin, karşı karşıya bulunduğu tehlikeleri, bu tehlikelerin gerçekleşmesi halinde uğranacak, kayıp ve zararları gerçekçi bir biçimde ortaya koyan belgelerdir?

Soru 16:

Afet ve acil durum hallerinde yürütülen hizmet başlıkları belirlenerek ulusal düzeyde kaç adet hizmet grubu tanımlanmıştır?

Soru 17:

Bir toplumun, bir yapının veya hizmetin, tehlike oluştuğunda görebileceği hasar veya zararın olası ölçüsüne ne denir?

Soru 18:

Zarar azaltma ve hazırlık planı sü­recine aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Soru 19:

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında hazırlanmak zorunda olunan Yerel Düzey Sağlık Hizmet Grubu Operasyon Planını ve İl Sağlık Afet ve Acil Durum (İL-SAP) Planlarının birleştirilmesine hangi tarihte karar verilmiştir?

Soru 20:

Hangi kanuna göre belediyelere, yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla beldenin özelliklerini de dikkate alarak gerekli “Afet ve Acil Yardım Planlarını” yapma, ekip ve donanımları hazırlama görevi verilmiştir.