Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi opersayon servisi, acil durum hizmet grupları arasında yer alan sağlık hizmet grubunun ulusal düzeyde ana çözüm ortağıdır?

Soru 2

Orta Zorluk

Acil durum planı hangi koşul altında yenilenebilir?

Soru 3

Orta Zorluk

Potansiyel olarak zarar verme olasılığı olan olay veya duruma ................. adı verilmektedir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 4

Orta Zorluk

Yangın için acil durum müdahale yönteminde yapılması gereken ilk iş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5

Orta Zorluk

Potansiyel bir tehlikenin belirlenebilmesi için yapılması gerekli çalışmalara ilişkin doğru bilgi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6

Orta Zorluk

I. Gıda zehirlenmesi II. Yangın ve patlamalar III. Tehlikeli madde ve gazların salınımı IV. Sabotaj V. Depremler, seller ve kötü hava koşulları Yukarıdakilerden hangileri işyerinde karşılaşılabilecek acil durum türleridir?

Soru 7

Orta Zorluk

Yerel Düzey Hizmet Grubu Operasyon Planı hangi kurum tarafından hazırlanmaktadır?

Soru 8

Orta Zorluk

İnsan topluluklarını ve yerleşim birimlerini zarar görebilir hâle getiren ana faktörlerin hangisinde bireysel önlem alınamamaktadır?

Soru 9

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi okul afet ve acil durum yönetim kurulu gruplarından biri değildir ?

Soru 10

Orta Zorluk

İşyeri tehlike sınıflandırmasına göre "tehlikeli" bir işyeri acil durum planını en geç kaç yılda bir yenilemelidir?

Soru 11

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Sağlık Afet ve Acil Durum Planlarının Değerlendirilmesinde kullanılan ölçekte yer alan sorulardan biri değildir?

Soru 12

Orta Zorluk

“Ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk ... saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamak”. Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP)'ın tanımında boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 13

Orta Zorluk

Acil Müdahale Planı Afet ve Acil Durum Yönetim Sistemi Hastane Olay Yönetim Sistemi Hastane Afet Triyaj Alanı Yukarıdaki bölümlerden hangileri HAP hazırlama Kılavuzunun birinci bölümüne aittir?

Soru 14

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi sağlık afet planlarının çekirdeğini oluşturmaktadır?

Soru 15

Orta Zorluk

Aşağıdaki kurumlardan hangisi Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında destek çözüm ortakları arasında yer almaktadır?

Soru 16

Orta Zorluk

İL-SAP temel olarak aldığı üçüncü ana başlık “Planın İşleyişi” dir. Bu bölümde planın hazırlama sürecinden itibaren nasıl yürütüleceği ve çalışılacağı konuları ele toplam kaç alt başlıktan oluşmaktadır?

Soru 17

Orta Zorluk

Tehlikenin oluş sıklığı 3. derece: "bazen" düzeyinde ise, tehlikenin bir sene içinde gerçekleşme olasılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18

Orta Zorluk

"Kayıp olasılığı" olarak tanımlanan terim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19

Orta Zorluk

Risk analizinde okuldaki insanların %25- %50'sinin tehlikeden etkilenebileceği belirtilirse, tehlikenin etki derecesi nasıl ifade edilir?

Soru 20

Orta Zorluk

İlde tedavi hizmetleri dışında yürütülen ve yürütülecek olan diğer sağlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde düzenlenmesi İlde yer alan özel hastaneler, üniversite hastaneleri, özel ambulans hizmetleri gibi tüm sağlık bileşenlerinin de hazırlanmasını sağlamak Afetler esnasında tüm sağlık bileşenlerin yönetim ve koordinasyonunu sağlamak Yukarıdakilerden hangileri yerel düzey sağlık afet ve acil durum planları kapsamındadır?

Derse Dön