logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Afet ve acil durumda operasyonun daha hızlı ve etkili sürdürebilmesi için gerekli olan hazırlıkların önceden tamamlanması hangi süreçtir?

Soru 2:

Afet ve acil durum yönetimi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 3:

Planların hazırlanmasında planların dayandığı unsurlar arasında yer almaz?

Soru 4:

Tehlike analizine girecek doğal afetlerle ilgili aşağıda verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 5:

Aşağıda verilen tarihlerin hangisinde “Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği” yürürlüğe girmiştir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin afet yönetimindeki üst politikaların belirleneceği stratejik bir plan olarak hazırlanmaktadır?

Soru 7:

İyi bir afet planı hazırlarken ................, temel planlama ilkeleri, afet yönetimi ilkeleri ve mevzuat dikkate alınmalıdır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi gelmelidir?

Soru 8:

Katılımcılık Kurumlar arası işbirliği Sahiplenme Bireysel ve toplumsal farkındalık Sistemden haberdar ve talepkâr olan yöneticiler Yukarıdakilerden hangileri planlamayı destekleyen unsurlar arasında yer almaktadır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir afet planının hazırlanabilmesi ve o planın kullanılabilir olması için dikkat edilmesi gereken konulardan birisi değildir?

Soru 10:

Standart operasyon prosedürlerine ilişkin aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 11:

aşağıdakilerden hangisi acil yardım hizmetlerini yürütmekten sorumlu olan komitenin yürütmekle sorumlu olduğu hizmet gruplarından birisi değildir?

Soru 12:

Tehlike analizi için yapılması gereken çalışma konuları hangi şıktı doğru olarak verilmiştir?

Soru 13:

bir olayın belirli koşul ve ortamlarda doğurabileceği can, mal, ekonomik ve çevresel gibi değerlerin/varlıkların kaybının gerçekleşme olasılığına ne ad verilir?

Soru 14:

I. Yoksulluk ve az gelişmişlik II. Hızlı nüfus artışı III.Savaşlar ve sivil kargaşalar IV. Hızlı ve denetimsiz kentleşme ve sanayileşme V. Senaryo çalışmasının yapılıp yapılmaması Yukarıdakilerden hangileri insan topluluklarını ve yerleşim birimlerini zarar görebilir hâle getiren ana faktörler arasında yer alır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi TAMP ' ta  belirlenmiş olan Ana çözüm görevlerinden biridir?

Soru 16:

I. Bireysel ve toplumsal farkındalık II. Sistemden haberdar ve talepkâr olan yöneticiler III. Planlardan uygulamaya geçebilme IV. Doğaçlama yönetim anlayışı V. Sahiplenme ve Planlama Kültürü Yukarıdakilerden hangileri afet müdahale planlama sürecini destekleyen unsurlar arasında yer alır?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi zarar görebilirliğe etki eden faktörler için yanlıştır?

Soru 18:

I. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı II. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı III. Dış İşleri Bakanlığı IV. Enerji Bakanlığı V. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yukarıdakilerden hangileri AFAD’ın ana çözüm ortakları arasında yer alır?

Soru 19:

Aşağıdaki ifadeyi doğru şekilde tamamlayınız? Sosyal zarar görebilirliğin ölçülmesi ... .

Soru 20:

I. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen İzmit Körfezi ve 12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen Düzce-Kaynaşlı depremleri nedeniyle çok sayıda insan yaşamını yitirmiştir. II. 18 Aralık 2013 tarihli ve 28855 sayılı Resmi Gazete’de “Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği” yayınlanarak 1988 yılında yayınlanmış olan “Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik” yürürlükten kaldırılmıştır.  III. Türkiye’de uzun yıllar acil yardım planlarının hazırlanması, 7269 sayılı yasanın 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan “Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik” gereğince yapılmıştır.  Yukarıda verilen afetler, afetlerin sonuçları ve sonuçları doğrultusunda gerçekleştirilen eylemlere ilişkin verilen bilgilerden hangileri doğrudur?