Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Hala geçerli olan, Türkiye’deki tüm afet ve acil durum hallerinde uygulanacak müdahale çalışmalarının temel prensiplerini belirleyen yönetmelik ne zaman yayımlanmıştır?

Soru 2

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Planlamanın Hedefleri' nden biridir?

Soru 3

Orta Zorluk

Amacı, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamak, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemek olan acil durum ve afet yönetimi ile ilgili plan hangisidir?

Soru 4

Orta Zorluk

I. Müdahale alanında planlama prensipleri II. Acil durum ve afet yönetimi plan türleri III. Afet risklerini azaltma yöntemleri IV. Organizasyon ve görev alacak kurum ve kuruluşların sorumlulukları Yukarıdakilerden hangileri 3 Ocak 2014 tarihli Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) içerisinde yer alır?

Soru 5

Orta Zorluk

Ulusal Afet Müdahale Organizasyon Şemasına göre aşağıdakilerden hangisi Ön İyileştirme Hizmet Grupları arasındadır?

Soru 6

Orta Zorluk

Tehlikenin belirlenmesi Riskin belirlenmesi Strateji, politika ve eylemlerin belirlenmesi Zarar görebilirliğin belirlenmesi Yukarıdakilerden hangileri zarar azaltma ve hazırlık planı sürecinde yapılması gerekenlerdendir?

Soru 7

Orta Zorluk

İstinat duvarlarının inşa edilmesi hangi tür eyleme örnektir?

Soru 8

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum müdahale planlamasının hedefleri arasında yer almaz?

Soru 9

Orta Zorluk

Afetlerin önlenmesi ve zararlarının azaltılması amacıyla bir afet olayının öncesinde sırasında ve sonrasında yapılması gereken çalışmaların planlanması, yönlendirilmesi ve koordine edilmesi durumuna ne ad verilir?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi TAMP kapsamında oluşturulan müdahale organizasyon sistemi içinde yer almaz?

Soru 11

Orta Zorluk

Riskten bahsedebilmemiz için aşağıdakilerden hangi olması gerekir?

Soru 12

Orta Zorluk

I. Hızlı nüfus artışı II. Ormanların tahribi III. Savaşlar IV. Sivil kargaşalar Yukarıdakilerden hangileri insan topluluklarını ve yerleşim birimlerini zarar görebilir hâle getiren ana faktörlerdendir?

Soru 13

Orta Zorluk

Zarar azaltma ve hazırlık planı süreci incelendiğinde, sürecin en son aşaması aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Soru 14

Orta Zorluk

Aşağıda verilen tarihlerin hangisinde İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planlarının (İL-SAP) hazırlanması zorunluluğu ortadan kalkmıştır?

Soru 15

Orta Zorluk

Belirli bir alan veya bölgede tehlikelerin büyüklük, tekrarlanma, olma olasılığı, belirsizlikler gibi özellikleri ile ortaya çıkarılmasına ilişkin değerlendirme çalışmalarına ne ad verilir?

Soru 16

Orta Zorluk

Aşağıdakileri tehlikeli haritalarının hangisi soldan sağa düşünüldüğünden en doğru planlamadır?

Soru 17

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi planlama faaliyetinin kapsamına girmez ?

Soru 18

Orta Zorluk

Afete yol açabilecek tehlike ve risklerin iyi bilinmesi Olaylar olmadan önce önlemlerin en akılcı yol ve yöntemlerle alınması Devletin gerekli tüm tedbirleri alması Yol açabilecekleri olumsuz etkileri en aza indirebilme Yukarıda verilenlerden hangileri afet yönetiminin gereklilikleri arasında yer alır?

Soru 19

Orta Zorluk

Yasal olarak uyulması gereken ve okulların burada anlatıldığı şekilde plan hazırlamak zorunda oldukları kılavuz aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20

Orta Zorluk

AFAD’a ülke düzeyinde uygulanacak Afet ve Acil Durum Müdahale, Risk Yönetimi ve Zarar Azaltma Planlarını yapmak veya yaptırmak görevi şağıdaki kanunlardan hangisi ile verilmiştir?

Derse Dön