logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Organizasyon şeması ve görev tanımları HAP kapsamında hangi içerik başlığı altında yer alır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi İl Kurtarma ve Yardım Komiteleri tarafından oluşturulan gruplar arasında yer almaz?

Soru 3:

Acil durum planı yılda kaç kez yenilenmelidir?

Soru 4:

.................; bir işin ilgili tüm kişiler tarafından aynı şekilde yapılmasını sağlayan, afet veya acil durumda kimin, neyi, nerede, ne zaman ve nasıl yapması gerektiğini tarif eden bilgileri içerir ve planın ekler kısmında yer alır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Soru 5:

İş yerlerinin, çalışanların ve idari yapının tamamen veya geçici bir süre için faaliyet dışı kalmasını sağlamak amacıyla tahribine yönelik saldırgan bir yıkıcı faaliyet şeklinde tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

Yataklı tedavi hizmeti sunmayan sağlık tesisleri aşağıdakilerden hangisine göre acil durum ve afet planlaması yapmakla yükümlüdür?

Soru 7:

Acil durum planı raporu içeriğinde aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri yer almaz? Hazırlayanların adı, soyadı ve unvanı, İlk kurtarılacaklar Acil durumlar için belirlenmiş “güvenli yer almaz?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi HAP hazırlama kılavuzunda birinci bölümde yer almaktadır?

Soru 9:

Sağlık afet  ve acil durum planlarında objektif kriterlere göre bir hiyerarşi mevcut olması gerekliliği aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi okullarda afet ve acil durum yönetim planlamasının afet öncesi amaçlarından biridir?

Soru 11:

Aşağıdaki yargılardan hangisi veya hangileri işyerinde karşılaşılacak acil durum çeşitleri arasında yer alır? Gıda zehirlenmesi Yangın ve patlamalar Meslek hastalıkları Sabotaj

Soru 12:

Acil durum planlamasının amacı nedir?

Soru 13:

I. Okul ve çevresindeki tehlikelerin belirlenmesi, analiz edilmesi ve değerlendirilmesi, II. Okul mevcudu (nüfusu), yapı, altyapı ve insan faaliyetleri envanterinin çıkarılması, III. Fiziksel, sosyal, ekonomik ve çevresel zarar görebilirliklerin (etkilenme oranlarının) belirlenmesi, IV. Tehlikelerin yol açabileceği zincirleme veya ilave tehlike ve risklerin belirlenmesi, Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri zarar azaltma çalışmalarındandır?

Soru 14:

Hastane Olay Seviyelerinin Tanımı Olay Bildirim Akış Şeması Acil Müdahale Planı’nın Aktivasyonu İçin Mekanizmalar Acil Renk Kodlama Sistemi Yukarıda verilen alt başlıklar HAP hazırlama kılavuzunun ikinci bölümün hangi başlığına aittir?

Soru 15:

Sivil savunma kanunu hangi tarihte ilk olarak çıkarılmıştır?

Soru 16:

Aşağıdaki HAP temel faaliyet ve uygulama alanlarından hangisinde rehabilitasyon ve yeniden yapılanmaya geçiş gerçekleşmektedir?

Soru 17:

Aşağıdaki bilgilerden hangisi acil durum tatbikat raporunda yer almaz ?

Soru 18:

Zarar azaltma çalışmalarının ilk basamağı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) ile yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk kaç saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamayı amaçlamaktadır?

Soru 20:

Yeni arama kurtarma ekipmanlarının ulaşılabilir hale gelmesiyle afet planında yapılacak değişiklikler, planlar hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlardan hangisiyle ilgilidir?