logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kaç yılında çıkarılmıştır?

Soru 2:

Yersarsıntısından Evvel ve Sonra Alınacak Tedbirler Hakkında Kanun hangi yılda çıkarılmıştır?

Soru 3:

Sel tehlike haritaları hangi kurum tarafından hazırlanmaktadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi afet sonrasında alınabilecek önlemler arasında yer almaktadır?

Soru 5:

Doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikelerle çevresel bozulmaların afet sonucunu doğurmasını önlemek veya etkilerini azaltmak amacıyla, afet öncesinde sırasında ve sonrasında alınması gereken yapısal veya yapısal olmayan önlem ve faaliyetlerin tümüne ne ad verilir?

Soru 6:

Tehlikenin kaynağı, büyüklüğü, oluş sıklığı, süresi ve olası etkileri ile ilgili bilgilerin toplanmasına yönelik çalışmalara ne denir?

Soru 7:

Planlar bir kere hazırlanan ve sonra unutulan belgeler olmamalıdır. Zaman içerisinde ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlar, gelişmeler, değişiklikler planlara dahil edilmeli ve planlar sürekli olarak .................... tutulmalıdır. Yukarıdaki cümlede boş bıraklıan yere aşağıdakilerden hangisinin gelmesi en uygun olur?

Soru 8:

Bireylerin ve toplumun, psikolojik, sosyolojik ve demografik faktörler nedeniyle maruz kalabilecekleri hasar veya zarar görebilirlik derecesi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Planlama sürecinin ilk basamağını hangi eylem oluşturur?

Soru 10:

TAMP kapsamında afetler öncesi her üniversitenin ve bağlı birimlerinin “Afet ve Acil Durum Planlarını” yapmasını sağlamak görevi aşağıdaki kurumlardan hangisine verilmiştir?

Soru 11:

aşağıdakilerden hangisi afetlere ilişkin acil yardım teşkilatı ve planlama esaslarına dair yönetmelik içindeki eklerden birisi değildir?

Soru 12:

Tehlike belirleme çalışmalarının ilk adımı olarak neyin yapılması gerekir?

Soru 13:

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL- SAP)’nın hazırlanması zorunluluğu hangi yıl yürürlükten kaldırılmıştır?

Soru 14:

İnsan eliyle oluşturulmuş yapı, alt yapı, çevre, tarım, sanayi, üretim vb. gibi fiziksel unsurların zarar görebilirlikleri ile insan topluluklarının fiziksel kapasitelerini kapsayan zarar görebilirlik çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

I. Senaryoların oluşturulması ve önceliklerin belirlenmesi II. İmkan ve kaynakların belirlenmesi III. Tehlike ve risklerin belirlenmesi ve değerlendirilmesi IV. Eksikliklerin belirlenmesi ve ihtiyaçların temin edilmesi Seçeneklerin hangisinde planlama süreci basamakları doğru şekilde sıralanmıştır?

Soru 16:

Türkiye’de resmi olarak deprem tehlike haritalarını hazırlama görevi hangi kuruma verilmiştir?

Soru 17:

Bir kurum veya yerleşme biriminin, karşı karşıya bulunduğu tehlikeleri, bu tehlikelerin gerçekleşmesi halinde uğranacak, kayıp ve zararları gerçekçi bir biçimde ortaya koyan ve bu kayıp ve zararların en düşük düzeyde tutulabilmesi için, kimlerin, ne zaman, hangi görev ve yetkiyle, hangi kaynakları kullanarak görev üstleneceklerini açıkça tanımlayan belgeler hangisidir?

Soru 18:

Ülke düzeyinde uygulanacak Afet ve Acil Durum Müdahale, Risk Yönetimi ve Zarar Azaltma Planlarını yapmak veya yaptırmak hangi kurumun görevidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi afet sonrası yapılması gereken durumlardan biridir?

Soru 20:

Bir planlama faaliyetinin son basamağında aşağıdakilerden hangisi yer alır?