logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi AFAD tarafından yayınlanan İl Afet Müdahale (Ana) Plan şablonunun başlıkları arasında yer almaz?

Soru 2:

Ulusal Afet Müdahale Organizasyon Şemasına göre aşağıdakilerden hangisi Acil Durum Hizmet Grupları arasındadır?

Soru 3:

Türkiye’de deprem tehlikesi ve riskinin belirlenmesi ve deprem zararlarının azaltılması konusunda ilk yasal düzenleme aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

I. Açıkta kalan görevleri belirlemek II. Yetkileri tanımlmak ve kurumlar arası işbirliğini arttırmak III. Görevini yerine getirmeyen çözüm ortaklarını cezalandırmak IV. Mevcut kaynakları tespit etmek ve ihtiyaç analizi yapmak Yukarıdakilerden hangileri afet ve acil durum müdahale planlamasının hedefleri arasında yer alır?

Soru 5:

Afetlerin önlenmesi amacı taşır. Zararlarının azaltılması amacı taşır. Afet olayının öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gereken çalışmaların bütünüdür. Görevli kurum ve kuruluşlarıyla kaynaklarının bu ortak hedefler doğrultusunda yönetilmesidir. Afet ve acil durum yönetimi ile ilgili yukarıda verilenlerden hangileri doğrudur?

Soru 6:

İyi bir afet planının hazırlanabilmesi ve bunun kullanılabilir olması için aşağıdakilerden hangisi dkkate alınmalıdır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi (TAMP) Türkiye Afet Müdahale Planında  ana çözüm ortaklarının görevleri arasında yer almaz?

Soru 8:

İl özel idarelerine; yangın, sanayi kazaları, deprem ve diğer doğal afetlerden korunmak veya bunların zararlarını azaltmak amacıyla ilin özelliklerini de dikkate alarak gerekli afet ve acil durum planlarını yapma, ekip ve donanımı hazırlama görevi hangi kanunla verilmiştir

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi acil durum ve afet yönetimi planlamasının afet öncesindeki amaçlarından biridir?

Soru 10:

Türkiye Afet Müdahale Planı hangi yıl yürürlüğe girmiştir?

Soru 11:

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı, Türkiye Afet Müdahale Planı ve Türkiye Afet İyileştirme planı çalışmaları aşağıdakilerden hangisi tarafından yürütülür?

Soru 12:

I. Mevcut haberleşme kaynaklarını belirlemek ve kurumlar arası entegrasyonu sağlamak. II. Geçici iletişim tesisleri kurmak, koordine etmek ve işletmek. III. Haberleşme trafiği nedeniyle santrallerin hizmet dışı kalmasını önlemek. IV. İkaz ve alarm sistemlerini işler halde tutmak. Yukarıdaki verilen görev ve sorumluluklardan hangileri Haberleşme Hizmet Grubunun görev ve sorumlukları arasındadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi kullanılabilir bir afet planının hazırlanırken dikkat edilmesi gereken pratiklik ilkesi gereğidir?

Soru 14:

Tehlikenin kaynağı, büyüklüğü, oluş sıklığı, süresi ve olası etkileri ile ilgili bilgilerin toplanmasına yönelik çalışmalar ne olarak tanımlanmaktadır?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi her geçen gün afet tehlikesini ve riskini arttıran nedenlerden birisi değildir ?

Soru 16:

Türkiye'de 7269 sayılı yasanın 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan “Afetlere İlişkin Acil Yardım Teşkilatı ve Planlama Esaslarına Dair Yönetmelik” kaç maddeden oluşmaktadır?

Soru 17:

Türkiye’de meydana gelebilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara müdahalede görev alacak bakanlık, kurum ve kuruluşlar, özel kuruluşlar, STK’ler ve gerçek kişileri kapsayan plan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi "Afet sırasında" yapılacak aktivitelerden biridir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum müdahale planlaması ile ilgili doğru bilgi değildir?

Soru 20:

Aşağıdakilerden hangisi zarar azaltma ve hazırlık planı süreci içinde yer almaz?