logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

Hasar derecesi "0" ile "1" arasında değerlendirilen zarar görebilirlik çeşiti, aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2:

6331 sayılı iş güvenliği ve sağlığı kanunu iş yerlerine hangi  yükümlülüğü getirmiştir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Standardına göre bir işletmenin acil durum planında dikkate alması gerekenlerden değildir?

Soru 4:

__________bilgi ve farkındalığın geliştirilmesi;__________  ise bilgi, becerinin geliştirilmesi ve planın kontrol edilerek eksiklerinin giderilmesi açısından çok önemlidir. Yukarıda verilen ifadeyi en doğru tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

Planları zarar azaltma yönünden değerlendiren bir çalışmada değerlendirme protokolü içersinde yer alan konulardan biri  zarar azaltma stratejileri ve politikalarıdır. Aşağıdakilerden hangisi bu konunun alt başlıklarından biridir?

Soru 6:

Okul afet ve acil durum planında yer alacak kişi/kişilerin belirlenmesi, görevli kişiler için gerekli eğitimlerin planlanması ve uygulanmasını sağlamak kimin görevidir?

Soru 7:

Ulusal kılavuz özelliği taşıyan Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Kılavuzu hangi tarihte uygulamaya girmiştir?

Soru 8:

Dünyada yaşanan politik ve sosyal gelişmeler, teknolojideki ilerlemeler tüm dünyada afet yönetiminde bindokuzyüzlü yılların sonlarında bir dizi değişiklik yaşanmasına neden olmuştur. Bu konuyla ilgili aşağıda verilen cümlelerden hangisi yanlıştır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi patlama için yapılacak acil müdahale yöntemlerinden birisidir?

Soru 10:

Belirli tehlikelerin, sınırlı bir bölge veya ülke ölçeğinde canlılar üzerindeki yaşamsal etkileri ile diğer fiziksel varlıklar üzerindeki yıkıcı sonuçlarını her yönüyle inceleyip ortaya çıkarma çalışmasına ne ad verilir?

Soru 11:

Okul Afet ve Acil Durum Yönetim Kurulunun hangi grubu, "Tahliye, Güvenlik ve Aile İşleri"nden sorumludur?

Soru 12:

I. Acil durumda yönetimi üstelenecek kişinin belirlenmesi II. Acil durumda gidilecek belirli bir toplanma noktasının belirlenmesi III. Çalışanların rutin faaliyetlerine kesintisiz olarak devam edebilmesi IV. Hayati öneme sahip kayıtların ve teçhizatların korunması İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Standardına göre yukarıdakilerden hangileri bir işletmenin acil durumlarda dikkate alması gereken unsurlar arasında yer alır?

Soru 13:

Acil durum ve afet yönetimi planlamasını  temel amaçları aşağıdaki şıkların hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 14:

Afet seviyelerine göre destek il planlaması kapsamında hangi ölçekteki olayda il kendi sağlık bölgesinden destek almalıdır?

Soru 15:

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle kanun kapsamındaki bütün işyerleri iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları yapmakla yükümlü tutulmuşlardır. Aşağıdakilerden hangisi bu kanundan sonra kanu­nu destekleyici olarak yürürlüğe giren yönetmelik­lerden birisidir?

Soru 16:

iş yerine sabotaj sabotaj nedir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi zarar ve kayıplara yol açabilecek bir tehlike veya tehdidin meydana gelmesini önlemek veya azaltmak için yapılan bir tedbirdir?

Soru 18:

Acil Durum Plan Raporu hakkında aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi iyileştirme çalışmalarından değildir?

Soru 20:

Afet ve acil durum yönetimi planları ile ilgili kanun, yönetmelik ve literatürde kullanılan isimler vardır. Aşağıdakilerden hangisi literatürde kullanılan isimlerdendir?