logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

I. Acil bir durumda kimi ve nasıl haberdar edeceğini öğrenir II. Yardım için eğitimli değilse kazazedelelerin yanında kalarak yardımcı olur III. Çalışma esnasında karşılaşabilecek acil durumlara zihinsel seviyede hazırlanır IV. Kimyasal bir sızıntı durumunda, kendisini ve diğer çalışanlşarı nasıl koruyacağı hakkında bilgi edinir Yukarıdakilerden hangileri bir işyerinde çalışanların acil durumlarda ve öncesinde yapması gerekenler arasında yer alır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi HAP çerçevesinde beş temel fonksiyonun (pozisyon) arasında yer almaz?

Soru 3:

Afet yönetiminde hangi sektörün hazırlıklı olması üst düzeyde olmalıdır?

Soru 4:

Hastanede çalışan bir personelin hastane içinde intihar girişimine tanık olan mesai arkadaşları olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen günlük yaşantıya geri dönmede ve işle ilgili sorumluluklarını yerine getirmede güçlük yaşamaktadır. Bu durumu fark eden baş hekimin aşağıdaki müdahalelerden hangisini yapması daha uygun olur?

Soru 5:

HAP afete müdahale kapsamında orta çaplı etkiye sahip olay hangi seviye olarak değerlendirilir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi HAP hazırlanırken afet ve acil durumda hastanenin işleyişi ile ilgili olarak "Acil Servis ve Hastane İçi Hasta Trafik Akışı" başlığı altında dikkate alınması gereken alt başlıklardan değildir?

Soru 7:

Aşağıdaki sorulardan hangisine verilen yanıt okul afet ve acil durum yönetimi planlama esaslarını oluşturmaz ?

Soru 8:

I. Yürürlükteki yapı yönetmeliklerinin uygulanması veya bunlara uygunluk II. Afetlere karşı dirençli tasarım III. Gerekli görülmesi durumunda güçlendirme yapılması IV. Acil çıkış işaretlerinin konması Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri fiziksel korunma için dikkat edilmesi gerekenler unsurlardandır?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi HAP Hazırlama Kılavuzu’nda hastanenin afet ve acil durum yönetimi ile ilgili organizasyon şemasında yer alan temel fonksiyonlardan değildir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi afet yönetimindeki hazırlık çalışmalarının son aşamasıdır?

Soru 11:

Kaç sayılı kanun İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunudur?

Soru 12:

Aşağıdakilerden hangisi HAP hazırlama klavuzunun olaya özel planlar bölüm başlığının kapsamında yer alan ana başlıklardan biri değildir?

Soru 13:

Okul Afet ve Acil Durum Yönetim Kurulu içerisinde aşağıdakilerden hangisi yer almaz?

Soru 14:

İL-SAP kapsam ve içeriğinde yer alan ana başlıklardan birisi değildir?

Soru 15:

I. Yakındaki güvenlik güçlerinin adres bilgileri II. İşyerine en yakın hastane bilgileri III. İlkyardım malzemelerinin bulunduğu yerler IV. Acil durumlar için belirlenmiş “güvenli yer” V. Acil durum müdahale ve tahliye yöntemleri Yukarıdakilerden hangileri, acil durum plan raporunda bulunmalıdır?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi  karar vericilerin riski algılamaları ve  zarar azaltıcı uygulamaya başlamasını zorlaştıran nedenlerden biri olabilir?

Soru 17:

Afet ve acil durumda hastanenin müdahale yönetimi ve organizasyonu  müdahale aşamaları, olay yönetim sistemi, yönetim ekibi, yönetim merkezi, yönetim araçları– ile ilgili işleyiş, standart ve kuralları kapsayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18:

I. Zarar azaltma II. Hazırlık III. Müdahale IV. İyileştirme Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri afet yönetim döngüsünde yer alan safhalardandır?

Soru 19:

I. Ekonomik zarar görebilirlik II. Sosyal zarar görebilirlik III. Fiziksel zarar görebilirlik IV. Çevresel zarar görebilirlik Yukarıdakilerden hangileri zarar görebilirlik çeşitlerindendir?

Soru 20:

"Hasarlı ve yıkılmış sağlık hizmet binalarının onarılması ve yeniden inşasındaki sorumlu birimler, sağlık hizmetlerinin rutine dönmesi yönündeki temel çalışmalar" İL-SAP'ta hangi başlık altında yer alır?