logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Ve Afet Yönetimi Planları

Soru 1:

I. Ulusal düzey hizmet grup planları II. İl afet müdahale planları III. Yerel düzey hizmet grubu planları Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) yukarıdakilerden hangisi/ hangileri tamamlanarak oluşturulmuştur?

Soru 2:

ülke düzeyinde uygulanacak Afet ve acil durum müdahale, risk yönetimi ve zarar azaltma planlarını yapmak ile sorumlu olan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

I. İl Afet Müdahale Planları (İAMP) II. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) III. Türkiye Risk Azaltma Planı (TARAP) IV. Türkiye Afet İyileştirme Planı (TASİP) Yukarıdakilerden hangileri taktik seviyede planlardır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi Iinsan topluluklarını ve yerleşim birimlerini zarar görebilir ha^le getiren ana faktörler arasında değildir?

Soru 5:

Aşağıdaki kavramlardan hangisi “bir toplumun, bir yapının veya hizmetin, tehlike oluştuğunda görebileceği hasar veya zararın olası ölçüsü” olarak tanımlanmaktadır?

Soru 6:

Risk, tehlike, varlıklar ve zarar görebilirlik arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?

Soru 7:

Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara ait bina ve tesisler için hangisinin hazırlanması gerektiği belirtilmiştir?

Soru 8:

İyi bir afet planının hazırlanabilmesi ve bunun kullanılabilir olması için hangi unsurları barındırması gerekmektedir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklı ya da teknolojik kaynaklı olaylardan birisi değildir ?

Soru 10:

I. Bölgelerin ne tip afet veya acil durumlara meyilli olduğunun bulunması II. Bölgelere ne tip tehlikelerin gerçekleşme olasılığı olduğu III. Tehlike analiziyle hasar tespiti yapılabilmesi IV. Tehlike analizi ile tehlikenin büyüklüğünün belirlenebilmesi Yukarıdakilerden hangileri tehlike analizinin faydalarındandır?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi işyerinde meydana gelebilecek acil durumlarda dikkate alınacak hususlardan değildir ?

Soru 12:

Bir planlama faaliyetinin ilk aşaması ne olmalıdır?

Soru 13:

İyileştirme Zarar azaltma Hazırlık Müdahale Yukarıdaki eylemler aşağıdakilerden hangisinin döngüsüdür?

Soru 14:

TAMP tarafından oluşturulan müdaha­le organizasyon sisteminde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Soru 15:

Türkiye topraklarının kaçta kaç oranı birinci ve ikinci derece deprem tehlikesi altında olduğu bilinmektedir?

Soru 16:

I. Tehlike belirleme afet/tehlike türü hakkında uzmanlarca yapılmalıdır. II. Tehlike belirlemede öncelikle çalışma bölgesi ve etrafında geçmişe dair afet/acil durumlar hakkında veri toplanır. III. Tehlikenin etkisi büyüklüğüyle doğru orantılı olduğundan tehlike büyüklüğü belirlenmelidir. IV. Tehlikelerin etkili olabileceği süreler mevsimlerle ilişkilendirilmez. Yukarıdakilerden hangileri tehlike belirleme çalışmaları ile ilgili doğrudur?

Soru 17:

Bir olayın doğurduğu olumsuz sonuçların toplamına ne denir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi iyi bir afet planının temel özellikleri arasında yer almaz?

Soru 19:

İyileştirme evresindeki faaliyetlerle birlikte başlayan zarar azaltma evresi ne zamana kadar devam eder?

Soru 20:

en kısa sürede çok sayıda insan hayatı kurtarmak tedavi sürecinin aksamamasını sağlamak psikolojik ve sosyal destek sağlamak Yukarıdakilerden hangileri müdahale faaliyetlerinin ana hedefi kapsamındadır?