logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi

Soru 1:

Aşağıdakilerden hangisi TSK bünyesinde kurulmuş afet ve acil durumlarda görev alan bir birimdir?

Soru 2:

AFAD’ın temel anlayışı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

Soru 3:

Ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli kamu kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte olan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

3773 Sayılı kanun Cumhuriyet döneminde çıkarılan afetlerle doğrudan ilgili ilk kanun olan ilgili kanun hangi yılda çıkarılmıştır?

Soru 5:

I. Dünyanın tropikal kuşakta yer alan bir çok ülkesinde her yıl yaşanan kasırgaların bugün en ağır bilançoya neden olduğu ülkeler az gelişmiş olanlardır. II. Katrina Kasırgası 2005 yılında meydana gelmiştir. III. Birçok otoriteye göre Katriga Kasırgası ülke tarihinin en yıkıcı ve yüksek maliyetli doğal felaketi olarak tarihe geçmiştir. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 6:

Mevzuatın gözden geçirilmesi, Mevcut afet senaryolarının güncelleştirilmesi, Gerektiğinde ilgili kurumların yasal düzenlemeler yapması. Yukarıdakilerden hangileri zarar azaltma aşamasında yapılması gereken başlıca çalışmalar arasındadır?

Soru 7:

Aşağıdaki şıkların hangisinde Türkiye'de meydana gelen maden kazaları ve ölü sayıları doğru olarak verilmiştir?

Soru 8:

I.1994 yılında Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuştur. II.Tamamı gönüllü üyelerden oluşan bir arama-kurtarma, ekoloji ve sosyal kampanyalar grubudur. III. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Bursa, Van illerinde tam donanımlı ve eğitimli arama kurtarma ekiplerine sahiptir. IV.İnsanın doğanın bir parçası olduğu gerçeğini göz önüne alarak yaşayan dünyayı korumak için faaliyetler organize etmek, ilkelerinden biridir. Yukarıda bilgileri verilen sivil toplum kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9:

Aşağıdakilerden hangisi doğal afet zararlarının azaltılması amacıyla Cumhuriyet döneminde çıkarılmış bulunan tüm kanunları tek bir kanun halinde toplayan ve afet zararlarının azaltılabilmesi için afet öncesi, afet sı­rası ve afet sonrasında yapılması gereken çalışmala­rı düzenleyen kanundur?

Soru 10:

Radyoaktif atıklar ne kadar süre su havuzunda bekletilerek soğutulmaktadır?

Soru 11:

Yaşanan hangi felaket sonunda güvenlik kültürü kavramı tüm dünyada konuşulmaya başlanmış olabilir?

Soru 12:

Çernobil faciasından bu yana 16 yıl geçtiği halde Karadeniz bölgesinde radyasyonun yol açtığı kanser vakaları­nın halen devam ediyor olması literatüre hangi kavramı getirmiştir?

Soru 13:

Sendai Çerçevesinin 4 ana önceliği arasında aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?

Soru 14:

İllerde, il özel idaresi bünyesinde, vali­ye bağlı il afet ve acil durum müdürlükleri kurulur. Müdürlüğün sevk ve idaresinden vali sorumlu olduğu taşra teşkilatı hangisidir?

Soru 15:

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi tarafından, her türlü doğal afetin öncesinden bitimine kadar geçen sürede, afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla kurulan kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Sel anında yapılması gerekenler arasında değildir?

Soru 17:

1988 C¸ernobil Nükleer Kazası hangi ülke sınırları içinde gerçekleşmiştir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi “Önceden hazırlık” aşaması, ABD’de Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA) tarafından, herhangi bir acil duruma karşılık verebilmek için operasyonel yeterliliği geliştiren aktivitelerden biri değildir?

Soru 19:

I. Jandarma Genel Komutanlığı II. İller İdaresi Genel Müdürlüğü III. Emniyet Genel Müdürlüğü Yukarıdakilerden hangileri İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini oluşturan ana birimlerdir?

Soru 20:

26 Aralık 1939 yılında meydana gelen Erzican depremi Richter ölçeğine göre kaç büyüklüğünde olmuştur?