logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi

Soru 1:

Aşağıda verilen 4623 sayılı kanun ile ilgili bilgilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 2:

I. Savaşta, afetlerde, büyük yangınlarda ve önemli kazalarda; arama, kurtarma, ilk yardım ve sosyal yardım hizmetlerini yürütmek II. Ülkemize gelen sığınmacılara sosyal yardım hizmeti vermek, bunların geçici barındırılma hizmetlerine yardım etmek III. İl afet ve acil durum koordinasyon kurulu sekretaryasını yapmak IV. İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, afet ve acil durum hazırlıklarını yapmak Yukarıda verilen görev tanımlarından hangileri Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birliklerinin görevleri arasındadır?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi Taşra Teşkilatı'na bağlı değildir?

Soru 4:

Aşağıdaki büyük maden kazlarından hangisi en fazla can kaybına yol açmıştır?

Soru 5:

Oluşabilecek bazı acil durumlarda ulusal düzeyde bir müdahale gerektiği belirtilmektedir. Buna göre aşağıdaki örneklerin hangisinde ulusal müdahale gerekebilir?

Soru 6:

18 Mart 2015 Birleşmiş Milletler Dünya Konferansı “2015-2030 Sendai Afet Riski Azaltma Çerçevesi” nin hedefleri arasında yer almadığı söylenebilir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi Sendai Çerçevesinin hedefleri arasında değildir?

Soru 8:

1959 yılı sonrası 4623 nolu kanun hangi sebep ile değişmesi gerekmiştir?

Soru 9:

1944 ile 1959 yılları arası yaşanan depremlerin neticesinde ortaya çıkan 4623 Sayılı kanun aşağıdaki hangi amacı hedeflemektedir?

Soru 10:

Cumhurbaşkan­lığı Kararnamesine göre Afet ve Acil Durum Yöne­timi Merkezi’nde belirtilen risk yönetimi kavramı hangisinde verilmiştir?

Soru 11:

Afet ve Acil Durum Yö­netim Merkezleri Yönetmeliği’ne göre Afet ve acil durum yönetim merkezlerinin denetim, hizmet ve donanım standartları hangi kurum tarafından belirlenir?

Soru 12:

Aşağıdaki şıklarda afet ve acil durumlarla ilgili afet öncesi hazırlık, afet sırası müdahale ve afet sonrası ön iyileştirme çalışmaları çerçevesinde bakanlık ve ilgili bakanlığın hizmetlerine yönelik verilen bilgilerden hangisi yanlıştır ?

Soru 13:

I. Zorunlu Deprem Sigortası II. Yapı Denetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname III. Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği Yukarıdakilerden hangileri 17 Ağustos 1999 İzmit depreminin yol açtığı zararlarının azaltılabilmesi için çıkarılan KHK ve yönetmeliklerdendir?

Soru 14:

Olayın büyüklüğü, çeşidi ne olursa olsun OYS’de değişmeyecek olan en önemli kural; bir olay yeri yöneticisinin olmasıdır. Bu yöneticinin en temel görevi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

‘Yer Sarsıntılarından Evvel ve Sonra Alınacak Tedbirler’ adlı 4623 Sayılı yasa kaç yılında çıkarılmıştır?

Soru 16:

I. Pencere ve kapıları korumak için taşınabilir engeller yerleştirilebilir. II. Su yatağı ve çukur bölgeler hemen terk edilmelidir. III. Suyla sürüklenen enkazın yönünü kum torbalarıyla değiştirerek konutunuzdan uzak tutabilirsiniz. IV. Sel suları ayrıca kanalizasyon ve zehirli kimyasal maddeler de içerirler. Çocukların sel suları ile oynamasına müsaade edilmemelidir. Yukarıdakilerden hangisi sel anında yapılması gerekenlerdendir?

Soru 17:

I.Yardımseverlik II.Güvenilirlik III.Başta insan hayatı olmak üzere tüm canlılara değer vermek IV.Karşılıklılık Yukarıdakilerden hangileri AKUT'un temel ilkeleri arasında yer almaktadır?

Soru 18:

Sağlıkla ilgili afet ve olağandışı durumlarda, iller ve diğer kurumlar ile irtibat, koordinasyon, planlama ve yönetimi sağlayan birim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

17 Ağustos 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depremi'nin şiddeti Richter ölçeğine göre kaçtır?

Soru 20:

“Yer Sarsıntıları Bölgelerini Gösterir Harita” adı altında ilk “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası” hangi yılda yayımlanır?