logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi

Soru 1:

I. Bu Kanunda afetler olmadan önce alınacak önlemlerle, deprem zararlarının azaltılması amaçlanmıştır. II. Bu kanun bütün afet olaylarını kapsayıcı bir nitelik taşımamaktadır. III. Sonraki yıllarda meydana gelen afetlerde bu Kanunun eksiklikleri hissedilmiş ve yeni düzenlemeler yapılması yoluna gidilmiştir. 1944 - 1959 Yılları arası döneme damgasını vuran 4623 sayılı Kanun ile ilgili olarak yukarıdaki verilen bilgilerden hangileri doğrudur?

Soru 2:

Sivil toplum kuruluşları hakkında bilgi vermek isteyen bir araştırmacının aşağıdaki ifadelerden hangisini kullanıyor olması doğru olmaz ?

Soru 3:

1988 yılında gerçekleşen ve büyük çapta zararların ve kayıpların yaşanmasına sebep olan Çernobil Nükleer Kazası hangi ülkede meydana gelmiştir?

Soru 4:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi acil sağlık ekiplerinin sorumluluklarındandır?

Soru 5:

I. Büyük hasara uğramış bölgeler II. Tehlikeli deprem bölgeleri III. Tehlikesiz bölgeler Yukarıdakilerden hangileri “Yer Sarsıntıları Bölgelerini Gösterir Harita” adı altındaki ilk “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası” içerisinde yer alan bölgeler arasındadır?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi AKUT-Arama Kurtarma Derneği'nin AKUT Tüzüğü,1999: Madde 3'de belirtilen değerlerinden değildir ?

Soru 7:

Hangi tarihleri arasında yapılan çalışmalar afet zararlarının azaltılması çalışmalarındaki belirgin politika değişikliklerinin, yeni yasal düzenlemelerin ve kurumsallaşmaların başlangıç tarihleri olmaları nedeniyle “milat” olarak kabul edilmektedir?

Soru 8:

Acil durumlarda olay yerindeki risklerin kontrol altına alınması ve olayın stabilizasyonunun sağlanması hangi birimin görevidir?

Soru 9:

Nükleer afetleri diğer afet türlerinden ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin görevleri arasında değildir?

Soru 11:

Aşağıdakilerden hangisi Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin görevlerinden değildir ?

Soru 12:

“İnsanın, doğanın bir parçası olduğunu yeniden hatırlamak ve doğayla yeniden buluşmak” amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, hasar tespit, altyapı, enkaz kaldırma hizmetleri hangi bakanlığın sorumluluğundadır?

Soru 14:

I. Hangi ilde kaç UMKE personeli görevlendirileceği bakanlık tarafından belirlenir II. UMKE personeli timlere ayrılarak görev yapar III. Bir UMKE timi, en az biri hekim olmak üzere 5 sağlık personelinden oluşur IV. UMKE’de görev alan sağlık personeli mecburi hizmetlerini tamamlamış sayılır UMKE ile ilgili olarak yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

Soru 15:

Dünya çapında önderlik ettiği insani yardım çalışmalarından dolayı 1999 yılında Nobel Barış Ödülü ile onurlandırılan STK aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 16:

6085 sayılı, Aralık 2013 tarihli Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği’nin Afet ve Acil Durum Hallerinde İş Bölümü, Görev ve Sorumluluklar bölümünde afet ve acil durumlara müdahalede bakanlıklar arası işbölümü yapılmış olup yangın, defin, tahliye ve yerleştirme, güvenlik ve trafik hizmetleri için hangi bakanlık görevlendirilmiştir?

Soru 17:

Ülkemizin doğal afetler anlamında deneyimlediği en ağır tecrübe hangisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi, nükleer kriz yönetiminde yapılan hazırlık çalışmalarından değildir ?

Soru 19:

I. Zorunlu Deprem Sigortası II. Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği III. Yapı Denetimi Hakkında Kanun Hükmünde Kararname IV. Afet Yönetimi ile İlgili Olarak Yeni Bir Merkezi Kurum Kurulması Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri 17 Ağutos 1999 İzmit depreminin zararlarının azaltılabilmesi için çok önemli olan KHK ve yönetmeliklerdendir?

Soru 20:

2000 yılında kurulan ve ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortası edindirme, uygulama ve yönetimi faaliyetlerinden sorumlu tüzel kimlikli kamu kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?