logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Kamuda Afet ve Acil Durum Yönetimi

Soru 1:

Meksika Körfezi petrol sızıntısı felaketi hangi yıl meydana gelmiştir?

Soru 2:

Olasılıklara dayanan ve sonuçları kesin olmayan durumlar olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

I.Vatandaşlar, afet ve acil durumlarda pasif kalmalı, herşeyi devletten beklemelidirler. II.Vatandaşlar, uygun gördükleri STK'lara üye olarak veya bağışçı olarak destek vermelidirler. III.Her vatandaş, bulunduğu bölgenin olası afet durumlarını ve afetler ile ilgili tarihçesini bilmelidir. IV.Her vatandaş, acil durumlarda evi tahliye ederken yanına alabileceği bir afet ve acil durum çantası hazırlamalıdır. Yukarıdakilerden hangileri vatandaşların afet ve acil durumlar ile ilgili yapması gerekenler arasındadır?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi STK'ların kamu kurumlarına sağladığı desteklerden biri değildir?

Soru 5:

Genel Bütçe dışında bir “Afetler Fonu” oluşturulmasını hangi yılda öngörülmüştür?

Soru 6:

I. Büyük hasara uğramış bölgeler, II. Çok tehlikeli deprem bölgeleri, III. Tehlikeli deprem bölgeleri, IV. Düşük tehlikeli bölgeler, V. Tehlikesiz bölgeler, 1945 yılında “Yer Sarsıntıları Bölgelerini Gösterir Harita” adı altında ilk “Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası” yayınlandı. Bu haritada Türkiye deprem bakımından üç bölgeye ayrılmıştır Yukarıdakilerden hangisi bu bölgelerdir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi afet ve acil durum sebebiyle bozulan hayatın normalleştirilmesine yönelik faaliyetleri ve yeniden yapılanmayı ifade eder?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulmuş afet ve acil durumlarda görev alan kuruluştur?

Soru 9:

Arama Kurtarma Bölgesi’nde kıyılardan itibaren deniz sahalarındaki arama kurtarma faaliyetlerinin koordinatörü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezinin görevlerinden biri değildir ?

Soru 11:

I. Harap olan İstanbul’un yeniden inşası için 50000 usta görevlendirilmiştir. II. 14 - 60 yaş arası bütün erkeklerin inşaat işlerinde çalışmaları emredilmiştir. III.  Hazine-i Hassa’dan evi yıkılan her aile başına 20 altın bağışta bulunulmuştur. 13000 insanın yaşamını yitirdiği, yüzden fazla cami ve binden fazla yapının yıkıldığı bilinen Büyükİstanbul Depremi (Kıyamet-i Suğra - Küçük Kıyamet) sonucunda Osmanlı padişahı II. Beyazıt’ın çıkardığı fermanla birlikte yukarıdakilerden hangileri gerçekleştirilmiştir?

Soru 12:

Olayın büyüklüğü ve çeşidi ne olursa olsun OYS'de muhakkak olması gereken bileşen aşağıdakilerden hangisidir?