logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Yangın ve Yangın Güvenliği

Soru 1:

Duman üretiminin artış hızı yanında toplam duman üretimi de sınırlandırılmış olan maddeler hangi sınıfa girmektedir?

Soru 2:

Islak borulu yağmurlama sistemi Kuru boru sistemi Kuru borulu yağmurlama sistemi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri basınçlı hava veya inert gaz ile dolur durumda tutulan otomatik söndürme sistemidir?

Soru 3:

Bina kullanım sınıfları Binaların yangın yükü Taşıyıcı sistemleri Yapı elemanlarının yangın dayanımı Yukarıda verilenlerden hangileri yapısal yangın güvenliğinin sağlanmasında en önemli etkenlerdir?

Soru 4:

İç konumlu yangın merdivenleri için aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 5:

Poliüretan köpük hangi yanıcılık sınıfındadır?

Soru 6:

I-Odaların ve bağımsız mekânların çıkışları II-Her katta bulunan koridor ve geçitler III-Asansörler Yukarıda yer alan ifadelerden hangisi ya da hangileri kaçış yollarının kapsamına giren alanlardandır?

Soru 7:

Karar verme süresi Hareket süresi Farkına varma süresi Algılama süresi Harekete geçme süresi Yukarıda verilen tahliye süreci oluş sırasına göre hangi seçenekte doğru verilmiştir?

Soru 8:

Aşağıdaki yangın söndürücü maddelerden hangisinin kullanımı ozon tabakasına zarar verdiği gerekçesiyle alternatif bir yöntemle değiştirilmiştir?

Soru 9:

Mekândaki ekipmanın sudan zarar görmemesi veya ortamda su ile söndürülemeyecek, su ile yayı-labilecek yangın riskleri olması durumunda hangi yangın söndürme sistemi tercih edilmelidir?

Soru 10:

Aşağıdakilerden hangisi ısı duvarları ve yapı elemanları yanmayan veya sınırlı yanabilen malzemelerden yapılan yangın dayanım açısından hangi tip yapıdır?

Soru 11:

Konutlarda kompartıman alanı en fazla kaç metrekare olabilir?

Soru 12:

Yangın kaçış yolları üzerine kurulan ve el ile yangın uyarısına imkân veren yangın uyarı butonları, yerden ne kadar yükseklikte olmalıdır?

Soru 13:

Yatay kaçış yollarının planlanması sürecinde  kaçış uzaklığının ölçülmesinde mekanların içerisindeki en uzak noktadan başlanır. Bu durumda bu noktaya gelen duvarın kaç cm önü itibariyle ölçüm  yapılır?

Soru 14:

Doğru bir düzenleme için kaçış yolları kapsamına giren alanlar aşağıdakilerden hangileridir? I- Odaların ve bağımsız mekânların çıkışları II- Her katta bulunan koridor ve geçitler III- Kat çıkışları IV- Zemin katta bulunan merdiven ağızlarından bu katta ki çıkışlara ulaşan yollar

Soru 15:

Kurulu bulunduğu binada çıkan yangının sadece bölge bilgisini verebilen, insanları sesli ve ışıklı şekilde uyarabilen elektronik yangın algılama ve uyarı sistemlere ne ad verilir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi Yangın güvenliği kavramının alt sistemlerinden bir tanesi olan aktif yangın güvenlik sistemleri  olarak uygulanan yöntemlerden birisi değildir?

Soru 17:

Müzeler, sergi yerleri, müzayede yerleri ve fuarlar hangi bina kullanım sınıfında yer alır?

Soru 18:

Birden fazla katlı bir bina içerisindeki yatılan oda sayısı 100’ü veya yatak sayısı 200’ü geçen oteller, yurtlar, pansiyonlar, misafirhaneler ve yapı yüksekliği 21.50 m’den fazla olan bütün yataklı tesislerde bulunması zorunlu olan  yangın önleme ve söndürme sistemi hangisidir?

Soru 19:

Üretim veya hizmetin standartlara uygun olması için hangi tür alet, araç, gereçlerle ve nasıl yapılacağını açıklayan rehber niteliğindeki standartlardır. Aşağıdakilerden hangisi üstteki tanımın karşılığıdır?

Soru 20:

Yapılarda ısı yalıtımı amacıyla çimento ile karıştırılarak kullanılır. Olağanüstü ısı ve ses yalıtımına sahiptir. Hafif olduğu için binanın ölü yükünü azaltarak depreme karşı korur. Dayanım sıcaklığının üst sınırı 1200 santigrat derecedir. Yukarıda bazı özellikleri anlatılan yalıtım malzemesi hangisidir?