Birleşmiş Milletler Dünya Çevre ve Kalkınma Komisyonu’nun 1987 yılında yayınlanan, hangi raporunda, sürdürülebilir kalkınma kavramı, alternatif bir ekonomik gelişme yaklaşımı olarak önerilmiştir?
Doğru Cevap!
Yanlış Cevap!
Doğru Cevap:
Pratikte plancının ele aldığı her bir veriyi üzerinde gösterdiği haritalara verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?
"Acil durum ya da kriz koşullarında uygulanmak üzere önceden hazırlanan, ivedilik taşıyan eylem ve sorumlulukların belirlenerek, her olası ve olağan dışı koşulu öngören önlemlerin alınmasını hedefleyen planlardır." tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?
I. Belde halkının sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamayı, II. Sağlıklı ve güvenli bir çevre oluşturmayı, III. Beldedeki yaşam kalitesini artırmayı, hedefleyen plan aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdakilerden hangisi, Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin kentler üzerindeki olumsuz etkileri arasında sayılamaz?
Türkiye'de 1970-2012 yılları arasında gerçekleşen afetlerden hangisi sayı bakımından daha fazladır?
İki değişken arasındaki ilişkiyi ve bu ilişkinin kuvvetini görmek isteyen bir araştırmacının hangi analizi kullanması gerekmektedir?
Daha sürdürülebilir ve yaşanabilir bir kentsel ortam sağlamak amacıyla en ileri bilgi ve iletişim teknolojilerini, temel kentsel hizmetlerin tasarlanmasında, organizasyonunda ve sunumunda kullanan kent. Aşağıdakilerin hangisiyle tanımlanmaktadır?
Cumhuriyet tarihinin en büyük depremi olarak tarihe geçen ve 30 binin üstünde cana mal olan deprem aşağıdaki illerden hangisinde gerçekleşmiştir?
Tulumbacı Ocağı aşağıdakilerden hangisi ile mücadele etmek için kurulmuştur?
Aşağıdakilerden hangisinde BM tarafından "Doğal Afetleri Azaltma Uluslararası On Yılı" ilan edilen tarihler doğru olarak verilmiştir?
Deniz aşırı ve kıtalararası ticaretin de yaygınlaşması ve sanayileşme sonucunda kaçıncı yüzyıl da büyük ticaret ve sanayi kentleri ortaya çıkmaya başlamıştır?
Aşağıdakilerden hangisi üretilmiş risk içinde yer alır?
“Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği” kaç yılında yürürlüğe girmiştir?
İmar planlaması esnasında plan sınırları ve plan temel kararları kökten değiştirilirse buna ne ad verilir?
Olay türleri bakımından ülkemizde en çok yaşanan afet aşağıdakilerden hangisidir?
"Sürdürülebilir bir güvenlik ve toplumsal dirençlilik için en etkili örgütlenme ve iş bölümünü, kurumsal yapılanmayı ve yasal düzenlemeleri, genellikle ulusal düzeyde ve uzun dönemli bir perspektif içinde geliştirme hedefini” güden bir girişimdir." tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?
Aşağıdakilerden hangisi karmaşıklaşan kentsel afetler ve etkileri ile baş edebilmek için yapılması gerekenlerden birisi değildir?
Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP), bugün yaşanan biyoçeşitlilik kaybının, tarihte bilinen kayıplardan yüzlerce kat daha hızlı biçimde gerçekleştiğini belirtmekte ve her 24 saatte dünya genelinde, kaç la kaç arası canlı türünün neslinin tükendiğinin altını çizmektedir?
Küçük Kıyamet olarak adlandırılan deprem hangi Osmanlı Padişahı döneminde meydana gelmiştir?