Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

Afet Senaryosu ve Tatbikatlar

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi tatbikat planlama süreci kapsamında yapılır?

Soru 2

Orta Zorluk

Aşağıda sıralanan şıklardan hangileri değerlendirme ekibinde yer alacak olan kişilerin taşıdığı özellikler olmalıdır? İnsani ilişkiler, duyarlılık Tarafsız olma Kendi kendini yönlendirebilme Değişen durumlara hızlı uyum sağlama Yardıma istekli olma Dürüstlük ve güvenilirlik

Soru 3

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi tatbikat izleme ve değerlendirmede karşılaşılan sorunlardan birisi değildir ?

Soru 4

Orta Zorluk

Degerlendirmenin planlanması ve organize edilmesi Verilerin analiz edilmesi Tatbikatın gözlemlenmesi ve verilerin toplanması Deprem senaryosunun hazırlanmasında izlenecek yolda yukarıdaki maddeler hangi sırayla uygulanmalıdır?

Soru 5

Orta Zorluk

Kentsel deprem risk senaryolarının hazırlanması genelde kaç aşamada incelenir?

Soru 6

Orta Zorluk

Yönetimde karar vermek Uzmanlardan ve danışmanlardan bilgi ve görüş almak Alt birimlerin çalışma ve faaliyetlerini izlemek ve kontrol etmek Yukarıdaki bilgilerin hangisinde raporlar ile ilgili ifadeler doğru olarak verilmiştir?

Soru 7

Orta Zorluk

aşağıdakilerden hangisi Avrupa-Atlantik Afet Tepki Birimi (EADRU) tarafından her yıl bir ülkede düzenlenen “Saha Sonuç Yönetimi Tatbikatları”nın genel amaçlarından biri değildir?

Soru 8

Orta Zorluk

Deprem senaryoları Aşağıdakilerin hangisinde kullanılmaz ?

Soru 9

Orta Zorluk

Türkiye’de doğal afetlerin her yıl sebep olduğu doğrudan ekonomik kayıp gayri safi milli hasılanın yüzde kaçıdır?

Soru 10

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi saha tatbikatının dezavantajlarından biridir?

Soru 11

Orta Zorluk

Mevcut yapı stokunun incelenerek yapı tipi haritalarının çıkartılması, her bir yapı tipi için “hasar görebilirlik” oran ve ihtimallerinin yöresel verilere dayalı olarak belirlenmesi çalışmaları hangi risk senaryosu hazırlama safhasına dahil edilebilir?

Soru 12

Orta Zorluk

I. Veri ve bilgi toplanması II. Jeolojik ve zemin özellikleri III. Tehlikenin kaynağı IV. Olası etkileri veya şiddeti V. Harita hazırlanması Potansiyel bir tehlikenin belirlenmesi için yukarıdakilerden hangileri üzerinde çalışmaların yapılması gereklidir?

Soru 13

Orta Zorluk

Deprem gibi yıkıcı sonuçları olan afetler sonrasında kaç gün müdahale süreci olarak kabul edilir?

Soru 14

Orta Zorluk

BM INSARAG Bölgesel Deprem Simülasyon Tatbikatları göz önünde bulundurulduğunda, aşağıdakilerden hangisi uluslararası kuruluşlar için olan hedeflerden değildir ?

Soru 15

Orta Zorluk

Jeolojik, Sismolojik verilerin derlenmesi Deprem kaynak bölgelerinin belirlenmesi Azalım ilişkilerinin belirlenmesi Deprem tehlikesinin belirlenmesinde izlenecek yolda yukarıdaki maddeler hangi sırayla uygulanmalıdır?

Soru 16

Orta Zorluk

I. Yangın güvenliği ekiplerinin oluşturulması, II. Ekiplere yangın eğitimi verilmesi, III. Uygulamalı yangın tatbikatlarının senede en az 2 kez yapılması “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik”  ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi/hangileri doğrudur?

Soru 17

Orta Zorluk

Türkiye’de en çok yıkılan konut sayısının sebebi aşağıda verilen doğa kaynaklı afet türlerinden hangisidir?

Soru 18

Orta Zorluk

Türkiye'de tatbikatlar ile ilgili ilk yasal mevzuat hangi yılda yayınlanmıştır?

Soru 19

Orta Zorluk

Kırılması düşünülen fay doğrultu atımlı bir fayken sizin gidip genelde normal atımlı fay verilerinden yararlanarak üretilmiş azalım ilişkisini kullanmanız doğru mudur? Nelerden yararlanılmalıdır?

Soru 20

Orta Zorluk

“Ulusal Afet Tatbikatı” ne sıklık ile gerçekleştirilmelidir?

Derse Dön