logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Afet Yönetimi 1

Soru 1:

Fiziksel çevre bileşenleri Sosyokültürel çevre bileşenleri Eğitim bileşenleri Yönetsel ve hukuksal bileşenler Afet risklerinin analiz çalışması yukarıdaki hangi bileşenler üzerinden yürütülmektedir?

Soru 2:

Aşağıdaki çalışmalardan hangisi risk yönetimi kapsamında yer almaktadır?

Soru 3:

I. Evleri ve iş yerleri afetlerden zarar gören hak sahiplerine, devlet tarafından ev ve iş yerleri inşa edilmektedir. II. Geri ödeme koşulları kolaylaştırılarak afetzedenin üstüne yük binmesi engellenir. III. Hak sahiplerinin borçlarını oldukça güç şartlarda ödeyebilmesi için düzenlemeler getirilmiştir Yukarıda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır ?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi TAMP Ulusal düzeyde Müdahale organizasyonuna göre Operasyon servisine ait olan Ön İyileştirme hizmet gruplarından birisi değildir ?

Soru 5:

Okullar için hazırlanacak afet ve acil durum yönetimi planları eğitim ve tatbikatlarla ne kadar zamanda bir geliştirilmeli ve güncellenmelidir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi üç aşamalı afet yönetimi yaklaşımında 'afet öncesi' için kullanılan tanımdır?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi TAMP hazırlık aşaması faaliyetlerinin organizasyon sürecine ait adımlarındandır?

Soru 8:

afete uğrayan toplumun yaşam koşullarını yeniden oluşturmak ve gelecekte tekrarlanabilecek olası afet risklerini azaltmak amacıyla gerekli düzenlemeleri yapmak için alınan kararlar ve faaliyetlere ne ad verilir?

Soru 9:

Organizasyon Süreci Analiz Süreci Kapasite Geliştirme Süreci Entegrasyon Süreci Yukarıdakilerden hangileri Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında Ulusal ve yerel düzeyde Hizmet Grubu (HG) için plan hazırlama süreçlerinin aşamalarındandır?

Soru 10:

Fransa ve İspanya’ dan sonra, Avrupa’da özel afet sigortası programını oluşturan ve yürürlüğe koyan üçüncü ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

I. Depremde ciddi derecelerde hasar görmüş, yıkılmış köyler ve kasabalarda, afetzedeler için yeni konutlar yapılmıştır.  II. Gediz depreminden sonra, diğer örneklerinin aksine (Lice 1975 ve Erzurum 1983depremleri), deprem mağdurlarının hasarlı konutlarda oturmaları engellenmiştir. III. Elektrik, telefon ve yol gibi birçok hizmet deprem sonrası sağlanmıştır. Yukarıdaki eylemlerden hangileri Gediz depremi sonrası nakil işlemlerinde yapılmıştır?

Soru 12:

Aşağıdaki şıklardan hangisi koordinasyon grubunda yer alacak birey, birim ve/veya kuruluşlarla ilgili olarak, açıklığa kavuşturulması gereken konulardan biri değildir?

Soru 13:

Valilikler AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri Kızılay 8 Bakanlık Yerel Teşkilatları ve Kızılay Yukarıdakilerden hangileri Ulusal ve yerel düzey ana görevlendirmede yerel düzeyi temsil etmektedirler?

Soru 14:

Mekansal planlama ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi afet sonrası öncelikli hedeflerden biri değildir?

Soru 16:

Afetten etkilenen nüfusun sosyal bakımdan zarar görebilirliğinin önlenmesinde aşağıdakilerden hangi mekanizmanın rolü ve önemi çok fazladır.

Soru 17:

"................., afete müdahaleye yönelik genel planlamanın yanı sıra afet türüne göre özel müdahale gerektiren durumlar (kitlesel yaralanmalı kaza, yangın, kimyasal olay, salgın hastalık vb.) için, olay türüne göre önceden hazırlanan planlardır." cümlesinde boş bırakılan yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir?

Soru 18:

Japonya’nın Doğu kıyılarını etkileyen ve Rihter Ölçeği’ne göre 9.0 büyüklüğünde depremin meydana gelme tarihi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

Afetler sonrası geniş yetkiye sahip olanlar aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 20:

1995 Kobe depreminden sonra başlatılan yeniden yapılanma çalışmaları dört aşamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Aşağıdakilerden hangisi ilk 3 ayı kapsayan ilk aşamanın eylemlerinden biridir?