logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum ve Afet Farkındalık Eğitimi

Soru 1:

ADY103U

Soru 2:

İnsanların çevrelerindeki nesnelere ya da kişilere karşı olumlu ya da olumsuz duygu ve düşüncelerinin değerlendirilmesinin yapıldığı analiz aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi radyonun afete hazır olma aşamasındaki rollerinden biri değildir?

Soru 4:

Afet farkındalık kampanyalarının değerlendirme aşamasında halkla ilişkiler uygulamalarında kullanılan yönteme göre değerlendirme aşağıdaki hangi ölçümleri içermelidir? I.Üretimin Ölçülmesi II. Mesaja Maruz Kalmanın Ölçülmesi III. Hedef Kitlenin Farkındalığının Ölçülmesi IV. Hedef Kitlenin Tutumlarının Ölçülmesi V. Hedef Kitlenin Davranışlarının Ölçülmesi

Soru 5:

AFAD tarafından yapılan  “Afet Farkındalığı ve Afetlere Hazırlık Araştırması” na göre katılımcıların en çok almak istedikleri eğitim aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 6:

I. jeolojik afetler II. kozmik olaylar III. ihmal ve dikatsizlik yukarıda verilen nedenlerden hangisi ya da hangileri doğal olayların nedenleri arasındadır?

Soru 7:

İnsanlar için fiziksel, ekonomik ve sosyal kayıplara neden olan, normal yaşamı durdurarak veya kesintiye uğratarak toplumları etkileyen ve yerel imkânlar ile baş edilemeyen her türlü doğal, teknolojik veya insan kaynaklı tüm olaylara ne ad verilir?

Soru 8:

Afet yönetim sürecinin aşamaları aşağıdakilerden hangisinde doğru sırada verilmiştir?

Soru 9:

Seçeneklerden hangisi farkındalık kampanyalarının amaçları kapsamı içinde değerlendirilmektedir?

Soru 10:

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın kısaltılmış adı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 11:

Mesaj içeriğinin yaratılmasında uyum sağlamayı, anlaşılmayı veya anlaşmayı kolaylaştıracak bir bağlam içerisine yerleştirilmesi hangi özelliği vurgulamaktadır?

Soru 12:

"Hedef kitlenin mesajı sadece inanması yeterli değildir, mesaj sonucunda sözlü veya zihinsel değişim de sağlamalıdır." Verilen tanım aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Soru 13:

"Bu süreçte yer alan aktiviteler, afetten önce, afet sırasında ve afet sonrasında olmak üzere her süreçte bulunmaktadır. Bu faaliyetler, fiziksel ve yapısal nitelikte (altyapı eksiklilerinin giderilmesi gibi) olabileceği gibi yapısal olmayan özellikte de (afet yönetimi konusunda eğitimin verilmesi, yasal düzenlemelerin yapılması, kamuoyunun afet bilinç seviyesinin yükseltilmesi için yapılan tüm aktiviteler) olabilirler." verilen kavram afet yönetimi süreç aşamalarından hangisine aittir?

Soru 14:

I.Bu evrede, afet ve tehlikelerin olumsuz etkilerine karşı planlamalar yapmak ve insanları bu konuda uyarmak bulunmaktadır. II. Bu evredeki eylemler, tıbbi ve psikolojik yardım, sigorta ve kamu sektörü ödemelerinin yapılması, zarar gören özel mülklerin, kamu mallarının ve altyapının onarımı, enkazların afet bölgesinden uzaklaştırılması şeklinde sıralanabilir. Yukarıda özellikleri verilen afet yönetim süreci aşamaları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde sırasıyla verilmiştir?

Soru 15:

I. Tutumlar olumlu yada olumsuz olabilir. II. Soyut bir kavram tutuma konu edilebilir. III. Tutumlar nesneler ve olaylar hakkında olabilir. IV. Tutumlar önceki deneyimlerden etkilenmez. Tutuma ilişkin yukarıda yer alan maddelerden hangileri doğrudur?

Soru 16:

"Sınıf, bir toplum içinde bireyler veya gruplar arasında var olan hiyerarşik farklılıklardır." verilen kavram sosyolojik analiz bileşenlerinden hangisine aittir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi yeni medyanın özellikleri ile oluşan avantajlardan biri değildir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi medya kontrol listesinde bulunan sorumluluğa yönelik sorulardan biridir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangileri medya seçim sınıflandırmaları dikkate alındığında kontrollü medya kullanım örnekleridir? I. Haber bültenleri II. Broşürler III. Tanıtım videoları IV. Röportajlar V. Kurumiçi yayınlar

Soru 20:

Bir ülkede ya da belirli bir bölgede, hazırlanan kampanyaya ya da kampanyayı yürüten kuruma etki etme ihtimali olan ya da etki edeceği düşünülen politik, ekonomik, sosyal, teknolojik, çevresel ve yasal faktörlerin analizine verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?